Ολοκληρώνεται το φεστιβάλ Kitesurf στο Διόνι Κατοχής

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Αρκετά επιτυχημένο και με πολλές συμμετοχές αθλητών πραγματοποιείται το διήμερο 17  18 Ιουλίου το 5ο φεστιβάλ Kitesurf στο Διόνι Κατοχής Μεσολογγίου, ένα άθλημα με πολλούς και φανατικούς φίλους, σε μια από τις καλύτερες υδάτινες πίστες παγκοσμίως!

Οι άτυποι αυτοί αγώνες που ολοκληρώνονται σήμερα, σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι μια γιορτή, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ισπανία,  την Ρουμανία, ακόμη και από την Αργεντινή!

Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, την Παρασκευή έγινε ο διαγωνισμός Big air, χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός freestyle ανδρών και γυναικών, ενώ λίγο πιο μετά έγινε το race twin tip και ακολούθησε στο τέλος η βράβευση των νικητών. Σήμερα Κυριακή γίνονται τα survivor games για μικρούς και μεγάλους και στο τέλος θα βραβευτούν οι 2 πρώτοι από κάθε αγώνα.

Τι είναι το kitesurfing;

Το Kitesurfing είναι ένα θαλάσσιο σπορ με αιολική ενέργεια που χρησιμοποιεί ένα "αετό" και μια "σανίδα" για να σε ωθήσει στο νερό. Παρά το όνομα του, δεν συμπεριλαμβάνει κυματοδρομίες - το kitesurfing μπορεί να γίνει σε επίπεδες λιμνοθάλασσες, καθώς και σε τεράστιες θάλασσες με μεγάλα κύματα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ο άνεμος και το νερό.

Μόλις κάποιος μάθεια τα βασικά για να ισορροπεί, μπορεί να αρχίσει να πηγαίνει γρηγορότερα, να πηδά, να κάνει freestyle κόλπα, να ξεκινά τα freestyle tricks ή να περνά από τη μια παραλία στην άλλη, σε μεγάλη απόσταση από την ακτή.

Παρά τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν σε υποδομές, οι οποίες απαιτούνται για τη διοργάνωση αγώνων και θαλάσσιων δραστηριοτήτων, το Διόνι Κατοχής, με το πανέμορφο τοπίο και τις ιδανικές συνθήκες για το άθλημα του kitesurfing, θα μπορούσε μελλοντικά να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης αθλητών και να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών φίλων των θαλάσσιων σπορ να επισκεφτούν την περιοχή και την Αιτωλοακαρνανία!

Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμαντόπουλος, Νίκος Παπαλέξης