Συνεχίζεται η Έκθεση:«Αναστοχασμός για το 1821»

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ανοικτή για το κοινό θα είναι μέχρι τέλος Ιουλίου στο Αγρίνιο, η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση του Αγρινιώτη ζωγράφου και συλλέκτη, Αλέξανδρου Μπάδα, η οποία είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία της Ελλάδας και έχει ως τίτλο:«Αναστοχασμός για το 1821: Με κρασί ή όχι».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κα Μαρία Παπαγεωργίου να δηλώνει ότι: Το 2021 η Ελλάδα και ο απανταχού της γης Ελληνισμός γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Στο πλαίσιο των εορτασμών ο Δήμος Αγρινίου διοργάνωσε αυτή την έκθεση του Αγρινιώτη ζωγράφου και συλλέκτη Αλέξανδρου Μπάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Αλέξανδρος Μπάδας, ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου που του έδωσε την ευκαιρία να εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής για αυτόν, το να εκθέσει τα έργα του και να παρουσιάσει τη συλλογή που με πολύ κόπο και μεράκι απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια.

«Αναστοχασμός για το 1821, με κρασί ή όχι»

Μια ιστορική αναδρομή με ενδεικτικά αντίγραφα ζωγραφικής, αφίσες, γκραβούρες αλλά και πρωτότυπα έργα που αναπαριστούν τον μεσαιωνικό Ελλαδικό χώρο και τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο κατά την περίοδο της τουρκικής κατοχής.

Μέσα από αυτή την έκθεση εκπληρώνεται ένα παιδικό μου όνειρο και υλοποιείται μια ιδέα που γεννήθηκε στο μυαλό μου πριν από αρκετά χρόνια, όντας ο ίδιος παιδί.

Η συμβολική αυτή ενέργειά μου, σε συνεργασία με το Δήμο Αγρίνιου, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά, αποτελεί από μέρους μου μία κατάθεση ψυχής, αλλά και έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας, τα ιδανικά τους και τις θυσίες τους για την Απελευθέρωση.

Συλλέγοντας, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια καταθέτω εδώ ένα δικό μου "Ιστορικό αφήγημα" μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής κυρίως (αν και σε αντίγραφα) ως αφορμή να αναστοχαστούμε τα πώς και τα γιατί... όχι μόνο για εκείνη την εποχή αλλά κυρίως για το σήμερα. 200 χρόνια μετά λοιπόν και η ανάγκη να διδαχθούμε ή καλύτερα να αναστοχαστούμε από τα γεγονότα του παρελθόντος, όχι μόνο από τις νίκες, αλλά κυρίως από τα λάθη, φαντάζει πιο ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα από ποτέ...

ΑΓΡΙΝΙΟ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

 

ΜΠΑΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διάρκεια Έκθεσης: 14 έως 31 Ιουλίου 2021.

Ώρες Λειτουργίας:

Καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00-21:00