Εκδήλωση προετοιμάζει το Χορευτικό Τμήμα Καλυβίων

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ξεκίνησαν σήμερα οι πρόβες των μελών του Χορευτικού Τμήματος Καλυβίων, για την προετοιμασία μιας ξεχωριστής παράστασης υπό τον τίτλο ¨Μνήμες¨ η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό προς τα τέλη Ιουλίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη των 59 εκτελεσθέντων πατριωτών το 1944, στα Καλύβια.

Έχει γίνει επιλογή κειμένων, τα οποία θα αποδοθούν αφηγηματικά και δραματοποιημένα, στο πρώτο μέρος ιστορικά γεγονότα  της περιοχής μας κατά την Επανάσταση του 1821 και στο δεύτερο μέρος, τα γεγονότα που αναφέρονται στο σαμποτάζ και την εκτέλεση των Ελλήνων πατριωτών από τους Γερμανούς, δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή του τραίνου, πριν 77 χρόνια. 

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι, την εν λόγω εκδήλωση θα πλαισιώσει η Γυναικεία Χορωδία Καλυβίων, όπου θα τραγουδήσει μουσικά παραδοσιακά θέματα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του Προέδρου, Δημήτρη Αναστασίου και της Κοινότητας Καλυβίων.

Οι πρόβες για το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχισθούν εντατικά για τα μέλη του Χορευτικού Καλυβίων, ενώ όταν οι συνθήκες, λόγω covid, το επιτρέψουν, θα προγραμματιστούν και μουσικοχορευτικές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις εντός και εκτός του χωριού μας.