Ευθύμιου Πριόβολου:«Το Αγγελόκαστρο της Αιτωλίας το 1821»

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Ευθύμιου Πριόβολου, με τίτλο: «Το Αγγελόκαστρο της Αιτωλίας στην τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821» το οποίο θα παρουσιαστεί στο κοινό στις 29 Ιουνίου, στο Δημαρχείο του Αγγελοκάστρου.

Όπως αναφέρει ο  Ευθύμιος Πριόβολος, πολυγραφότατος και άοκνος αναζητητής των ιστορικών και λαογραφικών πτυχών της ιστορίας του τόπου μας, πρόκειται για τιμή και χρέος προς τη γενέθλια γη, για επετειακό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Είναι αφιερωμένο «στους Αγγελοκαστρινούς ανθρώπους, που έζησαν στα μακρινά χρόνια της οθωμανικής σκλαβιάς, που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την πίστη και την πατρίδα».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παράγραφος» και στις 152 σελίδες του ¨ξετυλίγεται¨ η ζωή στη μικρή πατρίδα, απ΄ την ώρα που τη σκέπασε το μαύρο σύννεφο της Ανατολής μέχρι την επανάσταση του ‘21 και την απελευθέρωση. Με θεματικό και χρονικό πλαίσιο τον αγώνα της Ελλάδας για επιβίωση και ελευθερία, με αρχειακό υλικό και πλούσια βιβλιογραφία, σκοπό έχει να υπηρετήσει την τοπική πατριδογνωσία, αλλά και να κεντρίσει γενικότερα το ενδιαφέρον, καθώς η ζωή και ο αγώνας εκείνων των χρόνων αφορούν τη συλλογική μας υπόσταση και την ιστορική μας αυτοσυνειδησία.

Η έκδοση χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όπως αναφέρει ο Ευθύμιος Πριόβολος, γι αυτό φρόντισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγγελοκάστρου, κ. Παναγιώτης Γ. Κοτούμπας, το οποίον και ευχαριστεί.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου στο Δημαρχείο του Αγγελοκάστρου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της επανάστασης του ΄21.

Ευχόμαστε να είναι Καλοτάξιδο το βιβλίο!