Ανοίγει ξανά για το κοινό το Μουσείο Άλατος, στο Μεσολόγγι

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Μετά από έξι μήνες υποχρεωτικής αδράνειας λόγω κορωνοϊού, το Μουσείο Άλατος, στις Αλυκές Τουρλίδας στο Μεσολόγγι,  έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής προστασίας για τους εργαζόμενους και επισκέπτες του, ανοίγει και πάλι τις πύλες για το κοινό το Σάββατο  15 Μαΐου στις 11 το πρωί.

Να αναφέρουμε ότι, πρόσφατα των Βαΐων, το Μουσείο επισκέφθηκε η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία ξεναγήθηκε στους όμορφους χώρους του.

Η εφημερίδα "Η Βραδυνή" έγραψε σχετικά για την τιμητική αυτή επίσκεψη:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στο Μεσολόγγι, για την 195η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, μεταξύ άλλων ξεναγήθηκε σε ένα ιδιαίτερο μουσείο, στο πρώτο και μοναδικό Μουσείο Άλατος στην Ελλάδα, το οποίο άνοιξε τις πύλες του  πριν από λίγους μήνες.

Η κα Σακελλαροπούλου παρατηρούσε τα πάντα με εξονυχιστική λεπτομέρεια. Η διευθύντριά του Δέσποινα Κανελλή - Κορδόση, ενημέρωσε την Πρόεδρο για την ιστορία του αλατιού από την γέννηση του πλανήτη  μέχρι σήμερα, για τις πολυποίκιλες χρήσεις του, τη σχέση του με το περιβάλλον, την οικονομία και την τέχνη, αλλά και για την ιστορία των αλυκών της Ιερής Πόλης.

Τέλος, μαζί με τον ιδρυτή της "Διεξόδου" (στην οποία ανήκει το Μουσείο) Νίκο Κορδόση, της προσέφεραν σε ανάμνηση της επίσκεψής της ένα συλλεκτικό κουτί από τον εορτασμό των 150 χρόνων της Εξόδου (1976).

Την πρόσοψη του δώρου κάλυπτε φωτογραφία με τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου πριν από την αποξήρανση του μεγαλύτερου τμήματός της, ενώ στο εσωτερικό υπήρχε υφαντό του 19ου αιώνα, πάνω στο οποίο ήταν τοποθετημένες γυάλινες αλατιέρες της δεκαετίας του ΄50 με αλάτι Αφρίνα. 

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας του Μουσείου Άλατος:

Τετάρτη έως και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. (Δευτέρα – Τρίτη κλειστά)

Τηλ. 26310 25293

Σας περιμένουμε!

Είμαστε ασφαλείς!

Είμαστε  στο Μουσείο Άλατος!