Καλύβια: Tα σημερινά αποτελέσματα των έλεγχων για Covid 19

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Μεγάλη ήταν σήμερα η προσέλευση των κατοίκων των Καλυβίων στο Κοινοτικό Κτίριο, όπου το μεσημέρι διενεργήθηκαν δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι rapid test Covid 19, από το νοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) σε συνεργασία με την 3η ΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου.

Η διαδικασία που έγινε σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλυβίων, ξεκίνησε στις 12 π.μ. και τελείωσε λίγο μετά τις 15:45 μ.μ. Έγιναν συνολικά 99 τεστ (98 αρνητικά), ενώ βρέθηκε ένα (1) θετικό τεστ που προέρχεται από ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα, με άτομα κάθε ηλικίας και αρκετούς νέους, που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους ώστε να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας του Τοπικού Συμβούλου, Γιάννη Αντωνόπουλου.

Να τονίσουμε ακόμη ότι, ολοκληρώθηκε σήμερα η καραντίνα για μια τετραμελή οικογένεια, καθώς και για άλλους δυο ενήλικες, που είχαν νοσήσει πριν δυο εβδομάδες,  ενώ στο Νοσοκομείο Αγρινίου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία άτομα τα οποία είχαν παρουσιάσει συμπτώματα, υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ και βρέθηκαν θετικά. Σε κατ΄ οίκον περιορισμό παραμένει ένα ακόμη άτομο και η οικογένειά του.

Επίσης σε προληπτικό μοριακό τεστ υποβλήθηκε χθες ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ο οποίος μπήκε αυτοβούλως σε καραντίνα 14 ημερών, διότι ήρθε σε επαφή με άτομο που προσεβλήθη από τον ιό, ενώ αντίστοιχα τεστ έκαναν και τα πέντε μέλη της οικογένειάς του.

Πως λαμβάνουμε μέτρα αυτοπροστασίας

Η περίοδος αυτή που διανύουμε με την σχετική χαλάρωση των μέτρων και το ¨άνοιγμα¨ της αγοράς, απαιτεί από όλους μεγάλη προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται και να εξασφαλίζονται τα ακόλουθα:

- Φυσική απόσταση τουλάχιστον 1,5-2 μέτρων

- Χρήση της προστατευτικής μάσκας προσώπου

- Υγιεινή των χεριών

- Αναπνευστική υγιεινή (σε βήχα ή πτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση μέσα στους κάδους απορριμμάτων) ΚΑΙ

- ιδιαίτερα επιβάλλεται επαρκής και συστηματικός αερισμός των κλειστών χώρων

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί επίσης στον μέγιστο αριθμό των ατόμων που δύνανται να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με προσπάθεια περιορισμού διάρκειας των κοινωνικών συναθροίσεων.

Σε όλες τις συναθροίσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα μέτρα φυσικής απόστασης, χρήσης μάσκας, υγιεινής χεριών, αναπνευστικής υγιεινής, μειωμένης παραμονής σε κλειστούς χώρους και επαρκούς και συστηματικού αερισμού του χώρου.

- Άτομα με θετικό διαγνωστικό τεστ ή με συμπτώματα λοίμωξης COVID-19, καθώς και άτομα που έχουν τεθεί σε περιορισμό λόγω επαφής υψηλού κινδύνου με επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε ομαδικές συναντήσεις, ανεξάρτητα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση.

- Ασυμπτωματικά άτομα με πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα καθορισμένα μέτρα προστασίας.