Κάηκε μπλε κάδος απορριμμάτων

Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Ένας μπλε κάδος απορριμμάτων κάηκε ολοσχερώς σήμερα το πρωί στην περιοχή του οικισμού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων, μάλλον από εστία φωτιάς που προκλήθηκε αρχικά στην υπάρχουσα βλάστηση.

Ο κάδος καταστράφηκε, ενώ η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση και έσβησε. Είναι γεγονός ότι, πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι είδους σκουπίδια πρέπει  να εναποθέτουμε στους πράσινους ή μπλε δημοτικούς κάδους. Ιδιαιτέρως τους θερινούς μήνες ένα αποτσίγαρο ή μια φωτιά για να καούν ξερόκλαδα, μπορεί να έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ενδεικτική ήταν πριν λίγες μέρες και η διαδικτυακή αναφορά του Προέδρου της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρη Αναστασίου ο οποίος ενημέρωνε τους συμπολίτες μας ότι: «Τον τελευταίο καιρό δέχομαι παράπονα από τον οδηγό του απορριμματοφόρου, ότι οι πράσινοι κάδοι στο χωριό μας είναι συχνά γεμάτοι με χόρτα, ξύλα και μεγάλα σε όγκο  λουλούδια, οι κάδοι είναι μόνο για σκουπίδια και τίποτε άλλο!! Επίσης, όταν είναι γεμάτοι καλό θα ήταν να μην αφήνουμε τα σκουπίδια έξω από αυτούς για ευνόητους λόγους!!!»