Καλύβια: Το χωριό μες στα χρώματα και το φως της άνοιξης…!!!

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Μόλις άνοιγε ο καιρός και η άνοιξη αναγεννούσε τη φύση, ο σπουδαίος ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ σχεδίαζε και ζωγράφιζε τα ανθισμένα περιβόλια, όπως αυτά που συναντά κανείς στον καταπράσινο κάμπο του χωριού μας!

Κάθε τέτοια εποχή, τούτος ο πεδινός τόπος είναι πανέμορφος από τις ανθισμένες πορτοκαλιές με το ξεχωριστό άρωμα που ευωδιάζει, αλλά και τα άλλα πολύχρωμα ¨στολισμένα¨ δέντρα όπως οι ροδακινιές, οι κερασιές, και οι κουτσουπιές, οι ιτιές και τα πλατάνια, που σου θυμίζουν πως η γη ξαναγεννιέται, ζωντανεύει...

Το χωριό μας ¨ντύνεται¨ με τα χρώματα της φύσης και το φως του ήλιου…!!!

Ο μεγάλος ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης είχε γράψει ότι: «Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις…» και εμείς σε αυτή την ¨προικισμένη¨ και καρποφόρα γη, πρέπει να νοιώθουμε τυχεροί για όλα τα καλά που υπάρχουν γύρω μας!

Ο Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούντα είχε πει: «Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να' ρθει».

Την άνοιξη θα μαζεύουμε "αρώματα" από τα ανθισμένα περιβόλια και το φθινόπωρο θα αναζητούμε τις σκορπισμένες μας ελπίδες! Έτσι είναι η ζωή ένας κύκλος συνεχών εναλλαγών! Κάθε εναλλαγή μια καινούργια αρχή! Κάθε νέα αρχή όμως εξίσου σημαντική! Η άνοιξη είναι παρούσα!