Ηλίας Ι. Δρακόπουλος: "Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο…"

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Από μικρό παιδί ο Ηλίας Ι. Δρακόπουλος ασχολείται στα κτήματα της οικογένειάς του με τις ροδακινιές, τις βερικοκιές, τις αχλαδιές, τις πορτοκαλιές, τις κερασιές και σήμερα, οικογενειάρχης πλέον, με μεγάλο καθημερινό αγώνα, βλέπει οι κόποι της δουλειάς του να αποδίδουν και να καρπίζουν!

Η πολύχρωμη φύση με τα δέντρα που ανθίζουν στον Καλυβιώτικο κάμπο, αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον συγχωριανό μας Ηλία Ι. Δρακόπουλο, ο οποίος σημειώνει τα εξής:    

«Η Άνοιξη είναι η εποχή της ελπίδας, είναι η εποχή της σποράς, των λουλουδιών και της αναγέννησης της φύσης! Στον κάμπο της πεδιάδας του Αχελώου μας, στο χωριό μας τα Καλύβια του Αγρινίου, στον μικρό «Καναδά» όπως τον αποκαλούσαν οι παππούδες μας, καλλιεργώ έτσι όπως μου έμαθε ο πατέρας μου και ο παππούς μου, καλλιεργώ με αγάπη, επιμονή και υπομονή κόντρα στους χαλεπούς καιρούς μας και μερικές φορές κόντρα στον άσχημο καιρό.

Ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο, κάθε σπόρος που θα πέσει σε αυτό το χώμα θα φέρει καρπούς, βέβαια δεν είναι πάντα όλα ρόδινα και εύκολα. Στην δική μου προσπάθεια έχω την βοήθεια της συζύγου μου Βάσως, καθώς και περιστασιακών εργατών που μας βοηθούν, αν και προτιμώ να μην τους αποκαλώ εργάτες αλλά συνεργάτες γιατί στα περιβόλια μου κάνεις δεν είναι "εργάτης" , όλοι είμαστε εργαζόμενοι με ένα πνεύμα ισότητας, το αναφέρω αυτό γιατί στην καλλιέργεια των περιβολιών μας μαζί με την Βάσω μου βάζουμε και τις αξίες της ζωής μας, αφιερώνουμε όλο τον εαυτό μας.

Δεν φτάνουν μόνο οι γνώσεις και τα κεφάλαια για ένα καλό αποτέλεσμα στην καλλιέργεια, χρειάζεται η αγάπη, ο σεβασμός, η φροντίδα, χρειάζεται να αφιερωθείς ολοκληρωτικά και να ζεις την φύση. Η φύση έχει τους δικούς της νόμους και την δική της τάξη γι' αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σεβαστικοί απέναντι της!

Η Άνοιξη της φύσης λοιπόν, μας χαρίζει την ομορφιά, την ζωντάνια και την αισιοδοξία!»