Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Έτοιμες οι Πασχαλινές δημιουργίες  

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού από την Πρόεδρο κυρία Διονυσία Σαμαντά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα»:

Η 2α Απριλίου καθιερώθηκε ως παγκόσμια Ημέρα του Αυτισμού, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τα άτομα με αυτισμό και την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στα δύο αυτοτελή τμήματα που λειτουργούμε στα Κέντρα μας στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, φοιτούν άτομα με νοητική υστέρηση που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στα άτομα αυτά παρέχεται υψηλού επιπέδου υποστήριξη και φροντίδα σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους, με σταθερούς και έμπειρους εκπαιδευτές. Εφαρμόζονται εξατομικευμένα προγράμματα προκειμένου να αξιοποιήσουν τις όποιες δυνατότητές τους, να κατακτήσουν την έννοια της ομάδας και το πέρασμά τους από το «εγώ» στο «εμείς».

Με τη στήριξή σας, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, συνεχίζουμε την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδύναμων συνανθρώπων μας.

Οι Πασχαλινές δημιουργίες των εκπαιδευομένων

Οι εκπαιδευόμενοι νέοι του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» ετοίμασαν με πολύ αγάπη και μεράκι τα Πασχαλινά τους Εργοτεχνήματα. Σας προσκαλούν να επισκεφτείτε τα δυο μαγαζάκια, και να προμηθευτείτε τα Πασχαλινά σας δώρα, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο.