Χωρίς να δώσει στοιχεία απαντά ο Δήμος Αγρινίου για το ιικό φορτίο στα λύματα (Βιολογικός)

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Για πρώτη φορά, από την περίοδο που ξεκίνησε η μέτρηση των λυμάτων (Βιολογικός) της περιοχής του Αγρινίου, δείχνει επιβάρυνση με ιικό φορτίο κορωνοϊού. Για το ιικό φορτίο ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου απάντησε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε σήμερα, τονίζοντας πως απαγορεύεται να δίνονται ακριβή στοιχεία.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως στους δημάρχους πηγαίνει κάθε Δευτέρα, τους τελευταίους δύο-τρεις μήνες, μία εμπιστευτική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ που αναφέρει πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα, πόσοι σε νοσηλεία κατ’ οίκον και πόσοι είναι στο νοσοκομείο.

Ο κ. Παπαναστασίου επιβεβαίωσε πως το ιιικό φορτίο είναι αυξημένο γεγονός που αποτυπώθηκε και στις τελευταίες μετρήσεις των λυμάτων (Βιολογικός).

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάζεται ούτε υπερβολή, ούτε εφησυχασμός αλλά ούτε να δημιουργείται πανικός» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Πηγή: agriniopress.gr

Η πρόσφατη δήλωση του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου (27/03/2021)

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου Κ. Κιτσοπάνος σε δηλώσεις του (27/03) στον ραδιοσταθμό “AERAS FM 99.5” ανέφερε ότι, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του αλλά και με αίσθηση σεβασμού και ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές, έχει διενεργήσει 15 δειγματοληψίες και ελέγχους στα αστικά λύματα της πόλης του Αγρινίου (αντλιοστάσιο συλλογής λυμάτων Αγρινίου -αντλιοστάσιο Κατρουλή- και στην είσοδο της μονάδας του Βιολογικού Καθαρισμού) προκειμένου να ανιχνεύσει έγκαιρα την πιθανότητα διασποράς του ιού COVID19/SARS-CoV-2. Στην τελευταία όμως μέτρηση που έγινε στις 23 Μαρτίου, τα αποτελέσματα των οποίων έγιναν γνωστά σήμερα, διαπιστώθηκε η ανίχνευση ιικού φορτίου.