Κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό στο  Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων- Αναστέλλει τη λειτουργία του για 14 μέρες

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού που ανιχνεύτηκε χθες σε εκπαιδευτικό που έχει ωράριο μαθημάτων και στο  Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, πάρθηκε απόφαση για προληπτικό 14ημερο κλείσιμο της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής μονάδας από αύριο Δευτέρα 22/02/21.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων φορέων δηλ. της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμου Αγρινίου, της Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης του σχολείου, με βάση πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Χαρά Χριστοδούλου, κίνησε άμεσα όλες τις διαδικασίες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ενώ ενημέρωσε παράλληλα τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών, για την αποφάση αναστολής λειτουργίας του σχολείου για δυο εβδομάδες.

Ενημερώνει επίσης ότι, στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων είχαν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας με αντισηπτικά, μάσκες και συνεχή αερισμό των αιθουσών, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει απολύμανση στους χώρους του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο που βρέθηκε θετικό μετά από τεστ, έκανε μάθημα την Παρασκευή σε τρεις τάξεις, ενώ συμπληρώνει ωράριο μες στην εβδομάδα και σε άλλα δυο σχολεία.