?php /** * @package Helix Framework * Template Name - Shaper Helix - II * @author JoomShaper http://www.joomshaper.com * @copyright Copyright (c) 2010 - 2015 JoomShaper * @license http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html GNU/GPLv2 or later */ //no direct accees defined ('_JEXEC') or die ('resticted aceess'); ?> Το Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου στο διαδίκτυο

Το Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου στο διαδίκτυο

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί στο Μεσολόγγι του «Μουσείο Άλατος», στο χώρο που είναι οι αλυκές Τουρλίδας, ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του που κοσμεί και διαφημίζει τον τόπο μας. Ήδη ετοιμάστηκε και η ιστοσελίδα του μουσείου, την οποία για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να την επισκεφτεί.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Λόγου & Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» αναφέρει:

«Σε πείσμα των καιρών και κόντρα στη συνθήκη της απομόνωσης που μας έχει οδηγήσει η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, η "Διέξοδος" συνεχίζει να δημιουργεί χώρο για το Αύριο.

Μετά τα φυσικά εγκαίνια του Μουσείου Άλατος (Salt Museum), σήμερα υποδεχόμαστε την ψηφιακή του μορφή. Ανοίγουμε στο κοινό την υπερσύγχρονη ιστοσελίδα του www.saltmuseum.gr έτσι ώστε, όσοι δεν προφθάσατε να το επισκεφθείτε, να μπορέσετε να το γνωρίσετε από το σπίτι, να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας και να οργανώσετε την μελλοντική επίσκεψη σας σε αυτό, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν».

Στο μουσείο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να μάθει οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι από  την πρώτη  εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας.

Τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τη θρησκεία.

Να γνωρίσει  τα είδη των  αλατιών, την ποικιλία των χρωμάτων και της κοκκομετρίας τους.

Να εντυπωσιαστεί από τις 14.000 χρήσεις του.

Να πληροφορηθεί για τις ενεργείς και εγκαταλελειμμένες αλυκές όλης της χώρας. Για την ιστορία της Άσπρης Αλυκής, της Αλυκής Τουρλίδας,  αλλά και για την ιστορία της Μαύρης Αλυκής καθώς και εκείνης της Σκοποβολής που λειτουργούσαν στο Μεσολόγγι μέχρι και τις αρχές  της δεκαετίας του 1930.

Να δει έργα τέχνης καλλιτεχνών εμπνευσμένων από  το αλάτι αλλά και  την μοναδική, γνωστή στην Ελλάδα, συλλογή 1500 αλατιερών που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Να  παρακολουθήσει  από κοντά την διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής  του  αλατιού και  τα παλιά μηχανήματα συγκομιδής του και τέλος από τον  περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου να απολαύσει τη μαγεία της λιμνοθάλασσας και τη ζωή των εκατοντάδων σπάνιων πτηνών που ενδημούν στον εξαιρετικό υδροβιότοπο της.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μουσείου:

https://saltmuseum.gr/

Η σελίδα του μουσείου στο facebook:

https://www.facebook.com/MouseioAlatos/photos/?ref=page_internal