¨Έφυγε¨ η συγχωριανή μας Λένα Ταλαμάγκα

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Για το ¨αιώνιο ταξίδι¨ έφυγε σήμερα η συγχωριανή μας Λένα Γ. Ταλαμάγκα, σε ηλικία 68 ετών από παθολογικά αίτια. Η Λένα είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος σε αθηναϊκές και τοπικές εφημερίδες, ενώ κατά καιρούς είχε φιλοξενήσει στο πατρικό της σπίτι στα Καλύβια, γνωστούς καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού και του θεάτρου!

Τη δεκαετία του ΄80 εργάστηκε σε περιοδικά ποικίλης ύλης και στην εφημερίδα «Αυριανή», αλλά ταυτόχρονα αρθρογραφούσε και σε εφημερίδες του Αγρινίου.

Οι γνωριμίες της Λένας με τους καλλιτεχνικούς κύκλους, έφεραν ως επισκέπτες στο χωριό μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών, όπως τον Γιώργο Νταλάρα, την Χάρις Αλεξίου και την νεαρή Αννα Βίσση όταν στα 1977 ήρθαν στα Καλύβια και έγινε πανικός για να τους δει όλο το χωριό. Επίσης είχαν έρθει θεατρικοί θίασοι, με ηθοποιούς όπως οι Νίκος Δαδινόπουλος, Μαίρη Ευαγγέλου, Νίκος Βασταρδής, Βάσος Ανδριανός, η Έφη Πίκουλα, ο σκηνοθέτης Β. Βουγιουκλάκης κ.α. Ήταν επίσης φίλη με τον τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος μάλιστα πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο Κοσμικό Κέντρο ¨Το Πανόραμα¨ που λειτουργούσε στο χωριό μας, ο πατέρας της, Γιώργος.  

Το τελευταία χρόνια η Λένα Ταλαμάγκα ζούσε μόνη της στο χωριό, ενώ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε  σήμερα το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλυβίων, παρουσία συγγενών, φίλων και συγχωριανών μας.

Να έχει Καλό Παράδεισο!

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το οικογενειακό αρχείο της Λένας Γ. Ταλαμάγκα, τις οποίες μας είχε ευγενικά παραχωρήσει πριν λίγα χρόνια.