Δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν κανονικά

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Την επόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, θα ανοίξουν τελικά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία όπου και αναμένεται εκπαιδευτικοί και μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Covid-19  τεστ σε εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  θα διενεργηθούν και στην Αιτωλοακαρνανία. 

Συνεργείο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. Rapid Test για ανίχνευση του Covid-19.

Η διενέργεια των τεστ για τους εκπαιδευτικούς  που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της πόλης του Αγρινίου θα διενεργηθούν την Κυριακή 10-01-2021 και ώρα 08.30 πμ έως 14.00 στο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Οι εκπαιδευτικοί κατά την προσέλευσή τους για την διενέργεια του Test παρακαλούνται να έχουν μαζί τους τον αριθμό ΑΜΚΑ ή την Αστυνομική τους Ταυτότητα και να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας, όχι μαζική προσέλευση).