Ποδόσφαιρο Αιτωλ/νίας: ¨Ματιές στο παρελθόν 2003-2004…¨

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Η αγωνιστική δράση στο τοπικό ποδόσφαιρο έχει ανασταλλεί λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι ευκαιρίας δοθείσης ας θυμηθούμε από την αθλητική ιστοσελίδα agriniogoal.gr, την αγωνιστική περίοδο 2003-04, όταν οι αγώνες της Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣΑ διεξάγονταν κανονικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ Καλυβίων αγωνίζονταν εκείνη τη σεζόν, 16 χρόνια πριν, στην Α΄ Κατηγορία. Οι υπόλοιπες ομάδες ήταν οι εξής: Ακαρνανικός Φυτειών, Αμβρακικός Λουτρού, Αχελώος Αγγελοκάστρου, Απόλλων Δοκιμίου, Ήφαιστος Αγρινίου, Άρης Αιτωλικού, Κένταυρος Αγρινίου, Ολυμπιακός Παναιτωλίου, Θύελλα Παραβόλας, Αλυζιακός Μύτικα, ΑΟ Σκουτερά, Καλυδώνα Ευηνοχωρίου, Κερευνός Ποταμούλας, Μαλεσιάδα Βάλτου.

Ας θυμηθούμε…

ΕΠΣΑ: Όταν η Α΄ Κατηγορία αγωνίσθηκε και τις εορτές των Χριστουγέννων

Χωρίς διακοπή θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΝΑ κατά τη διάρκεια των εορτών, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης.

Επειδή στις 26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουάριου θα αγωνιστούν οι Μικτές, οι αγώνες της Α’ κατηγορίας ανπ Σάββατο, θα γίνουν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου και Κυριακή 4 Ιανουάριου. Διακοπή δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες και το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί το Σάββατο 3 Απριλίου 2004.

Αντίθετα γιορτές στα σπίτια τους θα κάνουν όσοι συμμετέχουν στη Β’ κατηγορία. Το πρωτάθλημα αυτό διακόπτεται στις 21 Δεκεμβρίου και επαναρχίζει στις 10 Ιανουαρίου. Θα ολοκληρωθεί δε στις 28 Μαρτίου.

Οι δύο πρώτοι όμιλοι της Γ’ κατηγορίας που έχουν από 13 ομάδες, θα αγωνιστούν την περίοδο των εορτών. Μάλιστα θα γίνει και εμβόλιμη αγωνισπκή στις 17 Δεκεμβρίου. Στον 3ο όμιλο θα υπάρξει διακοπή (21 Δεκ. ως 11 Ιαν.) και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου 2004. Στην περίοδο των εορτών (20 Δεκ. ως 10 Ιαν.) δεν θα γίνουν αγώνες του παιδικού πρωταθλήματος.

Τέλος για το κύπελλο αποφασίστηκε, οι αγώνες της ημιτελικής φάσης να γίνουν στις 7 Ιανουάριου και ο τελικός στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

- Το σχετικό αφιέρωμα στο παρελθόν, το οποίο έχει επιμεληθεί ο έμπειρος αθλητικογράφος Γιάννης Τσιντζέλης (agriniogoal.gr), προέρχεται από το αρχείο της εφημερίδας «Ομάδα» όπου παρουσιάζονται ευχάριστες αναμνήσεις από το πρωτάθλημα του νομού μας πριν μερικά χρόνια.

Agriniogoal.gr, Αρχείο εφημερίδας «Ομάδα»

Φωτογραφία αρχείου: Ο Λεωνίδας Καραλής με την λευκή εμφάνιση του ΠΑΟΚ Καλυβίων