Τα ¨διαφορετικά¨ φετινά Χριστούγεννα (φωτο)

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Η γιορτή των Χριστουγέννων έφθασε, φέτος όμως θα γιορτάσουμε σε τελείως διαφορετικό κλίμα από άλλες χρονιές, αφού ο κορονοϊός εξακολουθεί να ρίχνει απειλητική τη σκιά του, σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Είναι πλέον πραγματικότητα ότι, λείπει η χαρά των γιορτών όπως τη βιώναμε σε όλα τα χρόνια της ζωής μας. Το «πνεύμα» των Χριστουγέννων όμως  παραμένει αναλλοίωτο, αφού είναι μία από τις σπουδαιότερες γιορτές για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μέρα αγάπης και αδελφοσύνης!

Σίγουρα οι γιορτινές προετοιμασίες στα σπίτια είναι περιορισμένες, αφού υπάρχουν οι ¨απαγορεύσεις¨ για λιγότερες μετακινήσεις αλλά και λιγότερα άτομα που θα βρεθούν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Επίσης, πολλοί συγχωριανοί μας που ζουν μακριά, δεν θα μπορέσουν να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στον γεννέθλιο τόπο…

Οι σχέσεις των ανθρώπων ¨δοκιμάζονται¨ δίχως να μπορούν να συναντηθούν, να χαιρετηθούν, να ανταλλάξουν ευχές και δώρα, όπως συνέβαινε… προ πανδημίας.

Οι εκκλησίες με ελάχιστους πιστούς θα εορτάσουν τη Θεία Γέννηση, τα παιδιά δεν θα τους ¨επιτραπεί¨ να πουν τα κάλαντα, να χαρούν και να δώσουν ζωντάνια στις γειτονιές…

Πολλά από τα μαγαζιά στο χωριό υπολειτουργούν ή είναι κλειστά και οι ιδιοκτήτες τους διάγουν δύσκολες ώρες, μετρώντας καθημερινά απώλειες και ζημιές.

Υπάρχει βέβαια το νόημα της γιορτής που μας καλεί  να σκεφτούμε πως πρέπει να υποβληθούμε σε θυσίες για να έχουμε την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο απαλλαγμένου από την πανδημία. Θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα απόστασης και τους κανόνες υγιεινής. Θα πρέπει να στερηθούμε το άγγιγμα της ζεστασιάς των φίλων.

Όμως υπάρχει φως στην άκρη αυτού του σκοτεινού "τούνελ" που περπατάμε και η αισιοδοξία είναι απαραίτητη απ΄όλους για να ξανακερδίσουμε την κανονικότητα στη ζωή και στην δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.

Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!