Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου είναι «Παρών»

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Σε μια περίοδο που το «ζωντανό» θέατρο αναστέλλει τη λειτουργία του στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων της πολιτείας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού και μέχρι να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου βρίσκει νέους τρόπους να προσεγγίσει το θεατρόφιλο  κοινό, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, όπως είναι γνωστό, έχει ήδη ανακοινώσει το καλλιτεχνικό του Πρόγραμμα για την περίοδο 2020–21 και θα προσπαθήσει κάποιες εκδηλώσεις της τρέχουσας θεατρικής περιόδου που διεκόπησαν λόγω της επιβολής του απαγορευτικού, να τις υλοποιήσει με διαδικτυακές  και ραδιοφωνικές μεταδόσεις, μειώνοντας τις αποστάσεις και μπαίνοντας στα σπίτια όλων μας χαρίζοντας στιγμές ψυχικής χαλάρωσης.

Η αλήθεια σίγουρα είναι ότι το «ζωντανό» θέατρο δε μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέσον καθώς η αλληλεπίδραση μεταξύ σκηνής και κοινού είναι πάντα μοναδική, ανεπανάληπτη, γεμάτη από αισθήματα που μπορεί μία παράσταση να προκαλέσει στον θεατή, ωστόσο αυτή την περίοδο είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ η παρουσία μας με οποιοδήποτε μέσο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δη. Πε. Θε ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ:   

Ακούστε στα ερτζιανά…

στις 25 Δεκεμβρίου 2020, στις 11.00 π.μ. σε πρώτη ταυτόχρονη μετάδοση από ραδιοφωνικούς  σταθμούς της πόλης μας, ένα αφιέρωμα για τον πιο γνωστό συγγραφέα του τόπου μας ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ  ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ που περιλαμβάνει μια παρουσίαση της ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΠΩΝΗ με θέμα «Ο ΛΥΡΙΚΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» και μια συζήτηση για τη ζωή και το  έργο του Αγρινιώτη συγγραφέα με τον φιλόλογο – διδάκτωρα Φιλοσοφίας  ΧΑΡΗ ΤΑΜΠΑΚΗ.

Κλείστε το λογοτεχνικό σας ραντεβού…

στις 2 Ιανουαρίου 2021, στις 18.00 μ.μ. οι καταξιωμένοι ηθοποιοί ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΑΚΗΣ σας καλούν σε μια πρωτότυπη συνομιλία. Μια απλή ιδέα μεταμορφώνεται σε μια καταπραϋντική τελετουργία: ο ακροατής κλείνει ένα τηλεφωνικό ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και του απαγγέλλει ένα κείμενο από τη συλλογή «Μικρές ιστορίες Για μια χαμένη όραση» του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΝΙΦΑΒΑ.

Όσο δε μπορούμε ακόμα να συναντηθούμε στις αίθουσες, το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου θα σας παίρνει τηλέφωνο. Αν κάποιος διάλεγε ένα κείμενο ειδικά για εσάς, θα θέλατε να το ακούσετε; Πώς θα νιώθατε, αν κάποιος σας το επικοινωνούσε από το τηλέφωνο για να ξορκίσετε τη δυσκολία των καιρών;

Κάθε άτομο που ενδιαφέρεται ν’ ακούσει μια ιστορία μπορεί να επικοινωνήσει στην διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στα τηλέφωνα του γραφείου του Δη.Πε.Θε. 26410 -21158 και 26410 – 46452, ώρες γραφείου, αφήνοντας ονοματεπώνυμο και σταθερό ή κινητό τηλέφωνο.

Δείτε στο κανάλι μας στο youtube…

το ντοκιμαντέρ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΓΚΛΙΝΗ με τίτλο: «Αθέατη Διαδρομή: Αναζητώντας τον Κωσταντίνο Χατζόπουλο». Αφηγούνται οι  ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΜΜΟΠΟΥΛΟΣ και ΑΝΝΙΚΑ ΠΕΪΣΣΕΡΤ, απαγγέλουν οι ΚΑΤΙΑ ΖΑΡΚΑΔΑ και ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ.  Θα το βρείτε στο site μας: www. dipethe-agriniou.gr

Για τη συνέχεια του Προγράμματος του, το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου θα ενημερώσει έγκαιρα το θεατρόφιλο κοινό.

από το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου