Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας (φωτο)

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προέβλεπε νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα Παρασκευή και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κακοκαιρία που συνεχίζει να επηρρεάζει και την περιοχή Καλυβίων.

Σύμφωνα λοιπόν με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (11-12-2020) τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο (12-12-2020) την Αττική. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Με έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους.

Δείτε φωτογραφίες από το χωριό μας: