Παντελία Φ. Λαμνάτου: Η αριστούχα ομογενής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Μια ευχάριστη είδηση μας ήρθε από την Αμερική, αφού η συμπατριώτισσά μας Παντελία Λαμνάτου, με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, πήρε προσφάτως με άριστα το πτυχίο της στην Ψυχολογία, αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, με την ίδια να νοιώθει χαρούμενη για την δικαίωση των κόπων της, αλλά και ευτυχισμένη για την στήριξη που είχε από την οικογένειά της.

Η Παντελία Λαμνάτου, είναι κόρη της Χριστίνας Ψιλογιαννοπούλου-Τάγκαλου από τα Καλύβια και του Φώτη Λαμνάτου, από τη Μυρτιά Τριχωνίδας, έχει επίσης δυο αδερφές την Βίκυ και την Ελευθερία και διαμένουν μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Παντελία μας εξηγεί σχετικά: «Αποφοίτησα από το Pennsylvania State University που βρίσκεται στο Χάρισμπουργκ, της πολιτείας Πενσυλβανία, παίρνοντας το πτυχίο μου στην Ψυχολογία. Τα πανεπιστήμια ως γνωστόν είναι μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που προσφέρουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πτυχία και επικεντρώνονται στη διεξαγωγή έρευνας. Πριν από την αποφοίτησή μου, πραγματοποίησα την πρώτη μου ερευνητική μελέτη που επικεντρώθηκε στη συσχέτιση μεταξύ του καπνίσματος και της ψυχικής υγείας. Ολοκλήρωσα επίσης την πρακτική μου δουλεύοντας με παιδιά στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας».

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει από εδώ και πέρα; Η ίδια μας απαντά: «Τα μελλοντικά μου σχέδια περιλαμβάνουν την εγγραφή σε ένα πενταετές πρόγραμμα στο οποίο μετά την ολοκλήρωσή του, θα λάβω το πτυχίο του Doctor of Psychology (PsyD) στην Κλινική Ψυχολογία. Με το πτυχίο PsyD σκοπεύω να εφαρμόσω τις επιστημονικές μου γνώσεις για την ψυχολογία προκειμένου να παράσχω υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης στο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβανίας. Μέσω της δουλειάς μου, έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ άμεσα με ενήλικες με διάγνωση ψυχικής υγείας και να τους διδάξω δεξιότητες ζωής, ώστε να μπορούν να ζήσουν μια πλήρως ολοκληρωμένη ζωή».

Να αναφέρουμε ότι, η Παντελία Λαμνάτου ολοκλήρωσε πρόσφατα άλλη μια σημαντική έρευνα που επικεντρώθηκε στο Covid-19 και την κατάθλιψη των ηλικιωμένων. Έτσι τη ρωτήσαμε για το ποια είναι η τωρινή κατάσταση στις Η.Π.Α. για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για τα γεγονότα που αφορούν τις αμερικανικές εκλογές…

«Στην Αμερική, τα κρούσματα COVID-19 συνεχώς αυξάνονται... Ορισμένες πόλεις αρχίζουν να κλείνουν ξανά, αλλά δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για το Χάρισμπουργκ. Παρ 'όλα αυτά, συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα. Ο κορονοϊός COVID-19 και οι προεδρικές εκλογές, έχουν επηρεάσει πολλούς ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους, είτε ψυχικά είτε οικονομικά. Μας λείπει πολύ η οικογένειά μας στην Ελλάδα και προσευχόμαστε να μπορέσουμε να επισκεφθούμε σύντομα!»

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στην Παντελία Λαμνάτου και να επιτύχει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς της στόχους, ενώ πολλά συγχαρητήρια δίνουμε επίσης στην οικογένειά της, αλλά και στους συγγενείς της στην Ελλάδα, που τους έκανε υπερήφανους!

Επιμέλεια: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος