Αντικατάσταση μπαρών στην περιοχή Πλατάνου Καλυβίων

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Από το πρωί Τεχνικό Συνεργείο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας προχώρησε σε εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων μπαρών στον οικισμό Πλατάνου επί της επαρχιακής οδού Καλυβίων-Αγρινίου.

Σήμερα αντικαταστάθηκαν οι μπάρες σε μήκος 100 μέτρων, στο ύψος της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου, τα οποία είχαν αποκολληθεί από τη βάση τους και ήταν παραπεταμένα σε διπλανή τάφρο και σε χωράφια, περισσότερο από μια 10ετία!

Στο συγκεκριμένο επικίνδυνο σημείο, πριν χρόνια, όχημα είχε ¨φύγει¨ εκτός δρόμου λόγω της έντονης βροχής και των νερών που ήταν συγκεντρωμένα εκεί και στη συνέχεια έπεσε πάνω στις μπάρες.

Εργασίες έγιναν και σε ένα μικρό κομμάτι του δρόμου, μετά την στροφή (Κατέρως) στην έξοδο του οικισμού προς τα Καλύβια. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Κλείνοντας να τονίσουμε ότι, παραμένει το πρόβλημα της ομαλής απορροής των βρόχινων νερών σε διάφορα σημεία της διαδρομής αυτής, όπου είναι αναγκαίο να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις για την απομάκρυνση των υδάτων από το οδόστρωμα, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Φωτογραφίες: Άγγελος Πολύζος