Ματιές στο παρελθόν: ΠΑΟΚ –Καλυβίων - Παραβόλα

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Το τοπικό ποδόσφαιρο έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα πρωταθλήματα σε όλες τις διοργανώσεις να έχουν σταματήσει και έτσι ευκαιρίας δοθήσης ας θυμηθούμε από την αθλητική ιστοσελίδα agriniogoal.gr, έναν αγώνα της αγωνιστικής περιόδου 2003-04 μεταξύ ΠΑΟΚ Καλυβίων και Θύελλας Παραβόλας.

Το σχετικό αφιέρωμα στο παρελθόν, το οποίο έχει επιμεληθεί ο έμπειρος αθλητικογράφος Γιάννης Τσιντζέλης (agriniogoal.gr), προέρχεται από το αρχείο της εφημερίδας «Ομάδα» όπου παρουσιάζονται ευχάριστες αναμνήσεις από το πρωτάθλημα του νομού μας πριν πολλά….πολλά χρόνια.

Πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας (2003-04), Αγώνας για την 11η αγωνιστική, γήπεδο Καλυβίων, Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2003.

ΠΑΟΚ –Καλυβίων- Παραβόλα 1-0

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές ανεπιτυχών αποτελεσμάτων ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες το Σάββατο κερδίζοντας 1-0 την Παραβόλα και πήρε βαθμολογική ανάσα.

Το γρήγορο γκολ που σημείωσε στο 2’ ο Καραλής με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από προσπάθεια και ασίστ του Βαζαίου, ήταν αρκετό για την ομάδα των Καλυβίων να την οδηγήσει στην επιτυχία. Η Παραβόλα έπαιξε ανοιχτά και προσπάθησε για την ισοφάριση. Με εξαίρεση την πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 31΄ ο Σκιαδάς, που σούταρε ψηλά και άστοχα από πλεονεκτική θέση, οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Η Παραβόλα στο 41’ είχε σουτ με τον Σκιαδά που έφυγε άουτ, ενώ στις αρχές της επανάληψης είχε την υπρροχή και πίεσε χωρίς αποτέλεσμα.

Οι παίχτες του ΠΑΟΚ έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη και με μοχλό τον έμπειρο Καραλή πήραν πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες. Ο αρχηγός στο 20’ εκτέλεσε φάουλ, που απέκρουσε με το κεφάλι ο Κονδύλης, ενώ στο 36’ και στο 37’ ο Δάβουλος απέκρουσε ισάριθμα σουτ του Καραλή. Στο 63’ σουτ του Περεπή έφυγε άουτ και στο 87’ σέντρα-σουτ του Ιωάννου αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα Δάβουλο.

Στο 74’ και ενώ η Παραβόλα κέρδισε φάουλ, οπαδός των γηπεδούχων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κινούμενος με απειλητικές διαθέσεις εναντίον των φιλοξενούμενων, αλλά απομακρύνθηκε με την παρέμβαση των παιχτών και παραγόντων της ομάδας των Καλυβίων. Για το λόγο αυτό το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά για τρία λεπτά, χωρίς άλλες συνέπειες.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Καραλής, Βαζαίος, Μικρόπουλος και από την Παραβόλα οι Σκιαδάς, Σελιμάς, Μπουργάνης.

Πολύ καλή η διαιτησία του Τομαρά (Μπεκούλης-Καραπιπέρης).

ΠΑΟΚ Καλυβίων: Νταλαγιώργος, Β. Στρατόπουλος, Τσούτσας, Αυγέρης (46’ Ιωάννου Λ.), Ρεπετσάς, Η. Κορέτσης, Αναστασίου Δ. (46’ Περεπής, 71’ Καραγιώργος), Λ. Ζαχαράτος, Στ. Μικρόπουλος, Λ. Καραλής, Β. Βαζαίος.

ΘΥΕΛΛΑ Παραβόλας: Δάβουλος, Δεληγιάννης, Κάραλης, Τρύπας, Κονδύλης, Χασιώτης, Κιτσόπουλος, Σελιμάς, Σκιαδάς, Μουτεσίδης (84’ Δρόσος), Μπουργάνης.

Α’ ΕΠΣΝΑ (11η Αγωνιστική)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΟΤΑΜΟΥΛΑ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ   1-4

ΑΕΚ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ    1-1

ΣΚΟΥΤΕΡΑ - ΜΥΤΙΚΑΣ    1-1

ΔΟΚΙΜΙ - ΑΧΕΛΩΟΣ   2-1

ΚΑΛΥΔΩΝΑ - ΜΑΛΕΣΙΑΔΑ  3-0

ΛΟΥΤΡΟ - ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ   1-1

ΠΑΟΚ - ΠΑΡΑΒΟΛΑ   1-0

ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ 2-1

Επιμέλεια: Γιάννης Τσιντζέλης (Agriniogoal.gr), Αρχείο εφημερίδας «Ομάδα»