Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ευθ. Πριόβολου: «Μικροί αναβαθμοί γι΄ αυτά που επιμένουν»

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Κυκλοφόρησε χθες το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Εκπαιδευτικού και συγγραφέα, Ευθύμιου Πριόβολου, απ τις εκδόσεις «Παράγραφος» και στις σελίδες του περιλαμβάνει ποιήματα και μικρά πεζά κείμενα.

Ο ίδιος ο συγγραφέας που κατάγεται από το Αγγελόκαστρο, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Δεν είχα καμία πρόθεση να έρθει με αυτή την αναθεματισμένη κατάσταση που περνάμε, αλλά ας όψεται η διάτρητη ζωή μας.

 Οι ενενήντα σελίδες του είναι γεμάτες λόγια της γλώσσας και του μυαλού, σκέψεις, αχνά και έντονα συναισθήματα, χειρονομίες με το άλγος και την αίσθηση της ζωής. Αφορμές και αιτίες, σφραγίδες και υπογραφές της ζωής, κοινές στους ανθρώπους και μοναδικές για τον καθένα. Το πρωί, το δειλινό, το βράδυ και η νύχτα. Η καρδιά και η σκέψη, η αγάπη, ο έρωτας, η λησμονιά, η σταγόνα της χαράς και της πίκρας, η άμαξα και ο κατακλυσμός του χρόνου, η άνω τελεία, η τελεία και η παύλα, η απώλεια και η απουσία, η γεύση και η απόγευση. Αυτά που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Εκείνα  που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τον ίδιο τον εαυτό μας μπροστά στον καθρέφτη. Γράφτηκαν τα δύο - τρία τελευταία χρόνια.

Το βιβλίο έχει δυο μέρη, τους «στίχους» και τα «απόστιχα». Το πρώτο περιλαμβάνει τριάντα έξι ποιήματα και το δεύτερο πενήντα εννιά μικρά πεζά κείμενα. Σκοπός τους είναι, σαν μικροί αναβαθμοί, σκαλί - σκαλί, να μας πάνε σε αυτά που κατοικούν μέσα μας και να αιχμαλωτίσουν τη σημασία, το βάθος και τη σπουδαιότητά τους. Να αντιληφθούμε ξανά τον εαυτό μας.

Το βιβλίο διατίθεται από μένα. Εκδόσεις «Παράγραφος του φίλου και παλιού μου μαθητή, Βασίλη Γραμμέλη.

Αν βρείτε στις σελίδες του, έστω και μια φράση που να σας χτυπήσει καταπρόσωπο, σαν να περίμενε εσάς ή σας αφήσει με το ερώτημα πώς ο συγγραφέας γνώριζε κάποια πράγματα για μένα, ε, τότε αυτή θα είναι η απολαβή μου. Σας ευχαριστώ».

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και αυτό το βιβλίο του φίλου Ευθύμιου Πριόβολου!