Με πολλά ¨εμπόδια¨ η τηλεκπαίδευση  στα σχολεία

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Πρώτη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης σήμερα και για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, όμως το κεντρικό σύστημα δεν ανταποκρίθηκε, αφού παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα στη σύνδεση, με αποτέλεσμα οι μαθητές μετά από περίπου μισή ώρα λειτουργίας, να περιμένουν εναγωνίως την αποκατάστασή του, κάτι όμως που δε συνέβη.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν πολλά σχολεία της περιοχής όταν η ηλεκτρονική πλατφόρμα Webex στην οποία συνδέθηκαν το μεσημέρι μαθητές και δάσκαλοι, όμως φαίνεται πως υπερφορτώθηκε  και ¨κόλλησε¨ με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται  καθυστερήσεις. Έτσι μετά από λίγη ώρα κατέστη αδύνατη η διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Να θυμήσουμε ότι, η διαδικασία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι για τους μαθητές των δημοτικών, με τις διδακτικές ώρες να διαρκούν 30 λεπτά η κάθε μία.

Ας ευχηθούμε το Υπουργείο Παιδείας να επιλύσει άμεσα τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία.

Άμεσες τοποθέτησεις δυο εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Με έγκαιρες και άμεσες υπηρεσιακές ενέργειες που προώθησε το προηγούμενο διάστημα η διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, έγινε πρόσφατα η τοποθέτηση δυο εκπαιδευτικών οι οποίοι θα αναπληρώσουν συναδέλφους τους που πήραν άδεια.

Από τα τέλη Οκτωβρίου είχαν σταλεί από τη Διευθύντρια του σχολείου κα Χαρά Χριστοδούλου, τα σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα προς την Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, για να τοποθετηθεί ένας εκπαιδευτικός στην Α΄ τάξη και ένας εκπαιδευτικός στο Τμήμα Υποδοχής που λειτουργεί στο σχολείο.

Παράλληλα, έγιναν όλες οι διοικητικές ενέργειες και πολλές τηλεφωνικές επαφές με τους αρμόδιους (Δ/νση Α/βάθμιας, ΠΥΣΠΕ, κ.α.) ώστε να προωθηθούν προς επίλυση τα αίτηματα για αναπλήρωση των ¨κενών¨ θέσεων εκπαιδευτικών. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανταποκρίθηκε θετικά και προχώρησε στην τοποθέτηση δυο αναπληρωτών δασκάλων στο Σχολείο Καλυβίων.

Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι, όπως ενημερωθήκαμε από ανάρτηση του συγχωριανού μας Ηλία Ι. Δρακόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B, ο ίδιος  με την ιδιότητα του γονιού, είχε ενημερωθεί για το θέμα της εκπαιδευτικού η οποία θα έπαιρνε άδεια και προσφέρθηκε να βοηθήσει με ενέργειες του, επικουρικά και διακριτικά ώστε να επιλυθεί το θέμα.

Θα σημειώναμε τέλος ότι, πάντα σε πνεύμα συννενόησης και συνεργασίας με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, είναι χρήσιμο να υπάρχουν εθελοντικές και βοηθητικές προσπάθειες από τους γονείς και τους κατοίκους, ώστε να προκύπτουν επωφελή αποτελέσματα που συμβάλλουν στην πρόοδο του σχολείου.