Χρήστος Γ. Στρατόπουλος: Οδηγώντας στο Αυτοκινητοδρόμιο της Μόντενα

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Οδήγηση και ταχύτητα σε ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει μια σύγχρονη πίστα αυτοκινήτων, όπως η Autodromo di Modena, δοκίμασε πριν λίγες μέρες ο συμπατριώτης μας Χρήστος Γ. Στρατόπουλος, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ferrari στην Μόντενα της Ιταλίας και μας μίλησε για αυτή την οδηγική εμπειρία του.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Γ. Στρατόπουλος, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, η ημέρα αυτοκινήτου είναι προπόνηση ταχύτητας στο Αυτοκινητοδρόμιο. Ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει το δικό του αυτοκίνητο στην πίστα σε ένα κύκλωμα εκτεταμένο εξοπλισμένο στα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας. Ο στόχος δεν είναι να φτάσει ο οδηγός στη μέγιστη ταχύτητα ή να κινηθεί στην πίστα το συντομότερο δυνατό, αλλά μάλλον να βελτιστοποιήσει την ικανότητα και τις τεχνικές οδήγησής του και ταυτόχρονα να βελτιωθεί η οδηγική ασφάλεια του αυτοκινήτου του.

Είναι απλά δοκιμαστικά σε πίστα, όχι κάτι επίσημο όπου ο καθένας μπορεί να μπεί με το αυτοκινητό του στη πίστα, πληρώνοντας ένα ποσό ανάλογα το χρόνο που θέλει να την χρησιμοποιήσει. Εγώ μπήκα με το προσωπικό μου αυτοκίνητο, ένα Toyota MR 2 και είχα στη διάθεσή μου 2 ολόκληρες ώρες, κατά τις οποίες, αν το ήθελα, μπορούσα να γυρίζω με το αυτοκίνητο μέσα στην πίστα... Μάλιστα για κάποιον που του αρέσει η σπορ οδήγηση είναι ότι καλύτερο, γιατί είσαι σε ένα ασφαλές περιβάλλον και μπορείς να εξερευνήσεις τα όριά σου.

Ο Χρήστος Γ. Στρατόπουλος μας μίλησε και για την κατάσταση στην γειτονική Ιταλία σχετικά με την πανδημία του κορωνοιού και ανέφερε ότι η κατάσταση μάλλον οδηγείται σιγά-σιγά για lockdown, αν και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις κυρίως απο επαγγελματίες της εστίασης. Ήδη μετά τις 6 το βράδυ αναγκάζουν τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν. Ελπίζουμε να βελτιωθούν τα νούμερα των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες…».

Να πούμε τέλος ότι, το Αυτοκινητοδρόμιο της Μόντενα βρίσκεται στην περιοχή Marzaglia και απέχει περίπου 25 λεπτά από τα Μουσεία της Ferrari δηλ. το Museo Enzo Ferrari (Modena) και το Μουσείο Ferrari στο Μαρανέλο (Maranello) αλλά και το Μουσείο της Maserati.  

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.autodromodimodena.it/