Προβολή του Μουσείου Παραμυθιού Κύπρου, ετοιμάζει το περιοδικό National Geographic

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Το Μουσείο Παραμυθιού της Κύπρου θα προβάλλει στο προσεχές τεύχος της άνοιξης, το National Geographic Magazine, το οποίο σε εκτενές αφιέρωμα σε πολιτιστικούς χώρους που έχουν σχέση με παιδιά θα συμπεριλάβει και το αξιόλογο Μουσείο που λειτουργεί στην Λευκωσία, με ιδρύτρια την συμπατριώτισσά μας (με καταγωγή από Καλύβια Αγρινίου) κα Βίκυ Μπαλωμένου.

Στο διεθνούς κύρους περιοδικό θα υπάρχει αφιέρωμα με φωτογραφίες, δράσεις και πληροφορίες για το Μουσείο Παραμυθιού που μέσα σε λίγα χρόνια έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Η κα Βίκυ Μπαλωμένου ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις της στο τηλεοπτικό κανάλι “Sigma”  ότι, πραγματικά ήταν τεράστια η έκπληξή μας, η χαρά και βέβαια η τιμή που γίνεται για το Μουσείο Παραμυθιού από το National Geographic Magazine και το εντυπωσιακό είναι ότι μας προσέγγισαν οι ιδιοι οι υπεύθυνοι του περιοδικού για αυτό το αφιέρωμα!

Επίσης, τόνισε η κα Μπαλωμένου, εντυπωσιακό είναι ότι μας προσέγγισε και ένας νεοσύστατος Οργανισμός, ο European Fairytaile Roots, τον οποίο έχει δημιουργήσει το «Pinocio Park», στην Ιταλία και έχει συμπεριλάβει διάφορους φορείς απ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης που ασχολούνται με τα παραμύθια και τις αφηγήσεις.

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για το Μουσείο Παραμυθιού!

Το Μουσείο Παραμυθιού Κύπρου θα συμμετέχει για πρώτη φορά ως Εταίρος σε Ευρωπαικό Πρόγραμμα Horizon 2020, με θέμα: «Οι αξίες στο χρόνο και στο χώρο».

Το πρόγραμμα  θα επιδιώξει να μελετήσει τις ευρωπαϊκές αξίες στο χώρο και το χρόνο και να εκμεταλλευτεί τα ψηφιοποιημένα υλικά και άυλα πολιτιστικά αγαθά που σχετίζονται με τις αξίες, προκειμένου να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τα ιδρύματα και τους επαγγελματίες της πολιτιστικής κληρονομιάς, προωθώντας έτσι την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης.

Με ανακοίνωσή του το Μουσείο Παραμυθιού ευχαριστεί θερμά το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»για την πρόσκληση του και για την ευκαιρία που έδωσε στο Μουσείο Παραμυθιού να συμμετάσχει ως εταίρος σε ένα τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον ερευνητικό πρόγραμμα.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου:

https://www.fairytalemuseum.org.cy/