Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή σύγχρονου συσκευαστηρίου ακτινιδίων

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι οικοδομικές και κατασκευαστικές εργασίες στο χώρο που θα δημιουργηθεί το νέο συσκευαστήριο ακτινιδίων του Συνεταιρισμού Α.Σ. Νεάπολης, κοντά στον Πλάτανο Καλυβίων.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση που προβλέπεται να ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία, αλλά και να αναβαθμίσει τον τομέα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, αφού θα λειτουργήσει με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Αυτή την περίοδο, έχουν τοποθετηθεί τα μεταλλικά τμήματα του σκελετού του συσκευαστηρίου και παράλληλα έχουν κατασκευασθεί από μπετόν οι χώροι όπου θα στεγασθούν τα γραφεία και οι βοηθητικοί χώροι.

Το συσκευαστήριο όταν ολοκληρωθεί θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, θα καταλαμβάνει έκταση περίπου 2.500 τετραγωνικών μέτρων, με ψυκτικούς θαλάμους, γεφυροπλάστιγγα, συσκευαστήριο-διαλογητήριο, αποθηκευτικούς χώρους και γραφεία.

Θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται και να συσκευάζει περί τους 12 χιλιάδες τόννους ακτινιδίων, με το παραγώμενο προϊόν να προέρχεται κυρίως από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ εποχιακά (Οκτώβριος-Μάρτιος) θα απασχολούνται 100 και πλέον εργαζόμενοι. Πιθανά να συσκευάζονται και ποσότητες σπαραγγιών.

Με πιστοποίηση με βάση τα διεθνή πρότυπα ISO IFS & Globalgap, αναμένεται να εξάγει το συσκευασμένο ακτινίδιο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις ΗΠΑ, στην Κίνα, το Χόνγκ Κόνγκ, την Ταϋλάνδη κ.α.

Να σημειώσουμε ότι, λόγω της πανδημίας (covid-19), οι εργασίες κατασκευής καθυστέρησαν αρκετά να ξεκινήσουν, όμως καλώς εχόντων των πραγμάτων, η λειτουργία του συσκευαστηρίου θα αρχίσει εντός του 2021.