Χορωδιακό Φεστιβάλ Αγρινίου - Καταχειροκροτήθηκε η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων & Σταμνάς

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε σήμερα τις ¨πύλες¨ του το «1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου» με τη συμμετοχή χορωδιών από διάφορες περιοχές, καθώς επίσης και της Μικτής Χορωδίας Γυναικών Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» & του «Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς η «Αγία Αγάθη» που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που παραβρέθηκε στο ανοιχτό Κινηματοθέατρο «Ελληνίς».

Το Φεστιβάλ, με Πρόεδρο την κα Χρυσούλα Τασολάμπρου, αποτελεί συνδιοργάνωση του «Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Σκέπη», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Θέρμου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο γνωστός παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας, παρεβρέθηκε επίσης η ποιήτρια Άννα Μπιθικώτση, κόρη του αείμνηστου τραγουδιστή, ενώ φιλικά συμμετείχε με τον Σύλλογο «Αγία Σκέπη» και η τραγουδίστρια παραδοσιακής μουσικής, Αρετή Κετιμέ.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο βουλευτής Αιτ/νίας της Ν.Δ. Μάριος Σαλμάς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Παπαγεωργίου, η Αντιδήμαρχος Θέρμου Γιάννα Καλημέρη, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αμαλία Βούλγαρη, ενώ παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Χρήστος Γκούντας, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας, Ανδρέας Ρεγκούτας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου και αρκετοί θεατές.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του φεστιβάλ άρχισε με την Χορωδία του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως» και μαέστρο την κα ΧρυσούλαΤασολάμπρου.

Ακολούθως η πολύ καλή Μικτή Χορωδία Γυναικών Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» & του «Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς η Αγία Αγάθη» τραγούδησαν μουσικά κομμάτια που έχει συνθέσει ο Χοράρχης κ. Νίκος Στρατόπουλος:

• Αχ αυτό το μπαλκονάκι

• Καρδερίνα

• Δεν μπορώ να σ' αρνηθώ

• Γαρυφαλλιά μου τάξανε

• Ξένο ξενάκι είσαι εσύ

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το Μικτό Φωνητικό Σύνολο Ορφέα Πατρών και μαέστρο την κα Λίνα Γερονίκου, την Χορωδία «Μαϊστράλι» του Κέντρου Λόγου, Τέχνης & Επιστήμης «Αμφιλοχίας Δίοδος» με μαέστρο την κα Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου  και την Χορωδία του «Πολιτιστικού Πνευματικού Συλλόγου η «Αγία Σκέπη» με μαέστρος την κα Χρυσούλα Τασολάμπρου.

Το Σάββατο 3/10 θα εμφανιστούν κατά σειρά, η Χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη», η Χορωδία «Φιλομήλα» Μουσικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, η Χορωδία «Λαμποβίτισσα» Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας Κέρκυρας, η Χορωδία Ενηλίκων Πολιτιστικού & Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» και η Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Θεσσαλονίκης.

Ώρα έναρξης στις 7 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.