Σχολική κατάληψη και στο Γυμνάσιο Καλυβίων

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Κατάληψη στο Γυμνάσιο Καλυβίων γίνεται σήμερα από τους μαθητές, οι οποίοι δεν επέτρεψαν από το πρωί να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα και έτσι η σχολική μονάδα είναι κλειστή.

Οι μαθητές συμπαρατάσσονται σε αιτήματα που έχουν να κάνουν γύρω από τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, τη χρήση της μάσκας με διαλείμματα, αλλά και ο μικρότερος αριθμός παιδιών ανά τμήμα.

Μάλιστα για σήμερα ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση για την Ημέρα Αθλητισμού, χωρίς βέβαια την πραγματοποίηση αθλημάτων στο προαύλιο, δραστηριότητα που τελικά αναβλήθηκε.

Όπως έχει γίνει γνωστό προς το παρόν υπό κατάληψη τελούν όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Ναυπάκτου όπως και το ΕΠΑΛ Ναυπάκτου. Υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο και Λύκειο Βόνιτσας, το ΓΕΛ Αμφιλοχίας καθώς και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου.

Επιβεβαιωμένες καταλήψεις υπάρχουν στο Λύκειο Παναιτωλίου, το 3ο και στο 4ο ΓΕΛ Αγρινίου ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται και το 2ο και 6ο Γυμνάσιο επί της οδού Μαβίλη, στο Αγρίνιο. Η καταμέτρηση των υπό κατάληψη σχολείων φυσικά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

(Πληροφορίες και από το agriniopress.gr)