Φεστιβάλ «Photopolis», 2 έως 14 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Photopolis» στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, με φωτογραφικές εκθέσεις, παρουσιάσεις σημαντικών φωτογράφων και παράλληλων μουσικών εκδηλώσεων.

Στα εγκαίνια θα προλογίσει ο Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Το φεστιβάλ στοχεύει να διευρύνει το ενδιαφέρον γύρω από την φωτογραφική τέχνη και απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους, οι οποίοι ομολογουμένως διψούν για σύγχρονες καλλιτεχνικές δράσεις.

Μέσα από τις δράσεις του ενθαρρύνεται η διεπαφή και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επισκεπτών και του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού.

Το Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου αποτελεί την φυσική εξέλιξη των ετήσιων φωτογραφικών εκθέσεων της φωτογραφικής ομάδας Αγρινίου με τον διακριτικό τίτλο “art8”, που αποτελεί τμήμα του συλλόγου “Καλλιτεχνικό Παραδοσιακό Εργαστήρι Αγρινίου”.

Οι φωτογραφικές εκθέσεις της art8, αποτελούν το επιστέγασμα της ετήσιας προσπάθειας των μελών της ομάδας, μέσα από πρακτικές δημιουργικής ενασχόλησης με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Η συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή των εκθέσεων, από το κοινό της πόλης, τις καθιέρωσε ως θεσμικό καλλιτεχνικό γεγονός στα εικαστικά δρώμενα του Αγρινίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Για τον λόγο αυτό, οι εκθέσεις της art8 τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και πραγματοποιούνται σε έναν σημαντικό χώρο πολιτιστικών δράσεων, που είναι το κτίριο της παλαιάς Λαχαναγοράς. Ένας χώρος υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας, εγγεγραμμένος στην τοπική συλλογική μνήμη και πρόσφατα ανακαινισμένος ως κατεξοχήν πολιτιστικός χώρος της πόλης.

Το φεστιβάλ διοικείται από εφταμελή επιτροπή μελών της φωτογραφικής ομάδας art8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου.

Πρόγραμμα κεντρικών εκδηλώσεων

Διάρκεια: 2 – 14 Οκτωβρίου 2020

Ώρες λειτουργίας: 19:00-22:00

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

"Νέα Ερείπια"

Έκθεση Φωτογραφίας

Το Photopolis Agrinio Photo Festival σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη ‘ΝΕΑ ΕΡΕΙΠΙΑ’

 

"Art8"

Έκθεση Φωτογραφίας

Η καθιερωμένη, από το 2013, ετήσια έκθεση των προσωπικών φωτογραφικών εργασιών των μελών της φωτογραφικής ομάδας "art8".

 

"FREEDOM"

Έκθεση Φωτογραφίας

Μετάκληση της φωτογραφικής έκθεσης από το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Photometria Entefxis των Ιωαννίνων, η οποία περιλαμβάνει 11 φωτογραφικά ταμπλό ομάδων της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

 

"Ολάνθιστος γκρεμός της γυναικός το σώμα"

Έκθεση φωτογραφίας

15 επιλεγμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού, ο οποίος διενεργήθηκε από 10/1/2020 μέχρι 28/2/2020.

Τα τρία βραβεία θα απονεμηθούν την ημέρα των εγκαινίων του φεστιβάλ στις 2/10/2020.

Βραβεία:

Α: Μαριάμ Χοροζιάν

Β: Γιώργος Καμηλάκης

Γ: Γιώτα Παναγή

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σάββατο 3/10/2020 ώρα 20:00

Συζήτηση περί φωτογραφίας με τον Ηρακλή Παπαϊωάννου

Ο Ηρακλής Παπαϊωάννου σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και φωτογραφία στο New York Univeristy (Master of Arts). Είναι Διδάκτωρ Φωτογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ. Από το 2001 είναι Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

 

Κυριακή 4/10/2020 ώρα 20:00

"Vague Stories" Παρουσίαση βιβλίου

Φωτογραφικό βιβλίο της Μαρίας Σπυροπούλου. Η Μαρία Σπυροπούλου με το έργο της μας προτείνει μια πραγματικότητα προκλητική, χωρίς παραχωρήσεις σαν να μην υπάρχουν γεωγραφικά και πολιτιστικά σύνορα.

 

Δευτέρα 5/10/2020 ώρα 19:00-21:00

Portfolio reviews με τον Παναγιώτη Παπουτσή

Ο Παναγιώτης Παπουτσής γεννήθηκε στα Ιωάννινα, σπούδασε Φωτογραφία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και είναι συνιδρυτής του Photometria International Photography Festival. Έχει διοργανώσει και επιμεληθεί πολυάριθμες φωτογραφικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει ως Portfolio Reviewer και ομιλητής σε Ευρωπαϊκά φεστιβάλ φωτογραφίας. www.panagiotispapoutsis.gr

 

Παρασκευή 9/10/2020 ώρα 20:00

"Crossroads" Piano & voice με την Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου

Πρότζεκτ το οποίο η Κύπρια μουσικός παρουσίασε για πρώτη φορά στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα το 2018. Η φωνή και το πιάνο θα μας αφηγηθούν μια ρεπερτοριακή κολλεκτίβα. Μουσικές του κόσμου, μουσικές του δρόμου, μουσικές από τη λεκάνη της Μεσογείου και τις γειτονιές της Ελλάδας. Ήχοι της Ανατολής μα και της Δύσης, ήχοι Ελλάδας, ήχοι γνώριμοι, δικοί μας ήχοι θα συναντηθούν και θα διασταυρωθούν στην Παλαιά Λαχαναγορά!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Σάββατο 10/10/2020 ώρα 20:00

Στράτος Καλαφάτης

Παρουσίαση έργου

Ο σημαντικός Έλληνας φωτογράφος θα παρουσιάσει τις σημαντικότερες εργασίες που ολοκλήρωσε τα τελευταία χρόνια. Θα μιλήσει για το πέρασμα από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή, την οργάνωση και την υλοποίηση των φωτογραφικών εργασιών, τις εκδόσεις, την χαρά και την αποτυχία στην καλλιτεχνική διαδικασία.

 

Κυριακή 11/10/2020 ώρα 19:00-21:00

Portfolio reviews με την Ευγενία Αραβαντινού

Πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Σχολή Καλών Τεχνών Λισαβόνας).Επιμελήθηκε τις φωτογραφικές εκθέσεις του Φεστιβάλ Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2018, Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2019 (συνεργατικά με τον Αχιλλέα Νάσιο), την έκθεση φωτογραφίας των τελειόφοιτων Δ.Ι.Ε.Κ Άρτας 2019 (συνεργατικά με τον Αλέξανδρο Βάσιο), και της Φωτογραφικής Ομάδας Παλαίρου (2019).Τα τελευταία χρόνια διδάσκει φωτογραφία

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής

 

Τετάρτη 14/10/2020 ώρα 20:00

"Ατροπον"

Μουσικό δρώμενο

Το μουσικό σχήμα ΑΤΡΟΠΟΝ θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια στην αίθουσα Γλυποτοθήκης της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Αγρινίου.

Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα λόγω covid 19.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ιστότοπος: https://photopolis.gr/