Η συγκομιδή καλαμποκιού στα Καλύβια…

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η συγκομιδή του καλαμποκιού για την φετινή καλλιεργητική περίοδο, έχει ήδη αρχίσει στον κάμπο των Καλυβίων και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η παραγωγή αναμένεται σχετικά καλή, με τις τιμές να κινούνται στα περυσινά επίπεδα για τους παραγωγούς.

Οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές δουλεύουν δυναμικά και καθημερινά αλωνίζουν δεκάδες στρέμματα, ενώ φορτηγά και τρακτέρ με ειδικές πλατφόρμες παραλαμβάνουν τον καρπό από το χωράφι και τον προωθούν κυρίως σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε ιδιωτικά ξηραντήρια ή στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Αγρινίου, ενώ όσα καλαμπόκια είναι βιολογικά αρκετές ποσότητες θα πάνε για εξαγωγή.

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί παραγωγοί που αποθηκεύουν το προϊόν για να το πουλήσουν σε κτηνοτρόφους αργότερα. Αν και δεν μπορεί ακόμη να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα, για την συνολική απόδοση και παραγωγή που θα καταγραφεί όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα της αξίας του εν λόγω γεωργικού προϊόντος, που ενδιαφέρει τα μέγιστα τους γεωργούς, την παρούσα χρονική περίοδο το καλαμπόκι αγοράζεται στα 18-19 λεπτά ανά κιλό.