Μικρό φωτογραφικό οδοιπορικό στην Αιτωλοακαρνανία

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Ο νομός Αιτωλίας και Ακαρνανίας είναι μοναδικός τόσο σε φυσικές ομορφιές όσο και σε πλουτοπαραγωγικές πηγές που δεν έχουν αξιοποιηθεί όσο πρέπει, όμως ο φωτογραφικός φακός του συμπατριώτη μας Γιάννη Γιαννακόπουλου αποθανατίζει μερικές από τις ομορφότερες γωνιές του τόπου μας!

Τα νοτιοδυτικά παράλια χαρακτηρίζονται απ' την παρουσία λιμνοθαλασσών, με γνωστότερες αυτές του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού. Ο επιεικέστερος και κύριος ποταμός είναι ο Αχελώος ο οποίος αποτελεί το φυσικό όριο ανάμεσα στην Αιτωλία και την Ακαρνανία, ενώ άλλοι αξιόλογοι ποταμοί είναι ο Εύηνος κι ο Μόρνος. Στην ενδοχώρα του νομού δεσπόζει η Τριχωνίδα, η οποία είναι και η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας (96 τ.χλμ.). Στο νομό υπάρχουν επίσης οι λίμνες: Αμβρακία, Λυσιμαχία, Οζερός, Βουλκαριά και οι τεχνητές λίμνες του Καστρακίου, των Κρεμαστών και Στράτου.

Τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας περιλαμβάνουν το Παναιτωλικό, που είναι το ψηλότερο βουνό του νομού (1.924 μ.) στα βορειοανατολικά, Ακαρνανικά όρη στα δυτικά, τα Όρη Βάλτου στα βορειοδυτικά, το όρος Αράκυνθος (Ζυγός) στα νότια, τα Όρη Ναυπακτίας γνωστά και ως Κράβαρα στα νοτιοανατολικά. Ανάμεσα στα Ναυπάκτια Όρη και το Παναιτωλικό όρος και χωρίς να διακόπτεται ο ορεινός όγκος βρίσκονται τα Όρη Λιδωρικίου.

Πληροφορίες από την el.wikipedia.org

Δείτε το φωτογραφικό οδοιπορικό του Γιάννη Γιαννακόπουλου: