Μήνυμα του Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, Ανδρέας Τσώλης, αναφέρει ότι, «Μόνο αν δείξουμε όλοι την απαιτούμενη υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την διασπορά του κορονοϊού και θα προφυλάξουμε και τον εαυτό μας αλλά και αυτούς που ερχόμαστε σε επαφή». Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Όλοι έχουμε ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα επιδημιολογικά δεδομένα του COVID-19  σε Παγκόσμιο επίπεδο αλλά κυρίως  σε Εθνικό επίπεδο.

Δυστυχώς η ανοδική πορεία των κρουσμάτων επιβεβαιώνει τους φόβους της Πολιτείας και των ειδικών για δυσοίωνες προβλέψεις.

Οφείλουμε ως υπεύθυνοι πολίτες, να εφαρμόζουμε πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες για τα μέσα ατομικής προστασίας όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, δηλαδή:

Χρήση ενδεδειγμένης  μάσκας προστασίας  προσώπου, σχολαστικό πλύσιμο χεριών και χρήση αντισηπτικού, αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Επιπλέον, ως έχοντες την ευθύνη της προστασίας των ασθενών αλλά και των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους πολίτες που προσέρχονται  και στις δυο Νοσηλευτικές Μονάδες (ΑΓΡΙΝΙΟΥ & ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ) και ειδικότερα:

Να μην προσέρχονται στα Νοσοκομεία χωρίς σπουδαίο και σοβαρό λόγο και κυρίως χωρίς να έχουν κλείσει προηγουμένως ραντεβού.

Να τηρούν πιστά τις ώρες των ραντεβού και να συμμορφώνονται  με τις υποδείξεις του προσωπικού.

Να φοράνε πάντα μάσκα προστασίας προσώπου κατά την παραμονή τους  στους χώρους του Νοσοκομείου.

Να κρατάνε τις αποστάσεις κατά την αναμονή για εξετάσεις στα Τακτικά Εξωτερικά  Ιατρεία και στα Επείγοντα  περιστατικά (τουλάχιστον 1,5 μέτρα).

Να τηρούν αυστηρά την οδηγία για την παρουσία ενός και μόνο συνοδού ανά ασθενή μόνο όταν αυτό είναι εντελώς απαραίτητο και ο οποίος θα εφαρμόζει τις οδηγίες για τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Μόνο αν δείξουμε όλοι την απαιτούμενη υπευθυνότητα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την διασπορά του κορονοϊού και θα προφυλάξουμε και τον εαυτό μας αλλά και αυτούς που ερχόμαστε σε επαφή.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝIΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ Στ. ΤΣΩΛΗΣ