Η Κατερίνα Αναστασίου στις εκλογές του Σωματείου Ηθοποιών

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Η συμπατριώτισσά μας ηθοποιός Κατερίνα Ν. Αναστασίου στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, εκλέχτηκε στο Δ.Σ. του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σ.Ε.Η.) και στο Δ.Σ. του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ).

Η Κατερίνα Αναστασίου συμμετείχε ως υποψήφια με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» ενώ στο προφίλ της στο facebook έγραψε τα εξής: «Οι εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έγιναν πάλι γιορτή! Η μεγαλύτερη νίκη ήταν η συσπείρωση του κλάδου στο σωματείο τους και η συμμετοχή του στις εκλογές για την νέα διοίκηση...Η εμπιστοσύνη στην Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών για την αγωνιστική της στάση όλα αυτά τα χρόνια την ανέδειξε πρώτη. Ο αγώνας των εκλογών ήταν σκληρός με παρατάξεις που πέρα της συνδικαλιστικής δράσης που ήταν γνωστή, έπρεπε να δώσουμε μάχη με ομίλους και επιχειρήσεις που ξέρουν καλά ότι μόνο από μέσα χτυπάς κάτι καλά γιατί αν είσαι απ' έξω σε χτυπάνε! Μαζί είμαστε δυνατοί το αποδείξαμε...Και Ναι είμαι συγκινημένη! Και Ναι αγαπάω τους συναδέλφους μου και είμαι περήφανη γι αυτούς (προς απορία πολλών). Το δικαίωμα στην εργασία στην ζωή και την τέχνη μας ούτε παζαρεύεται ούτε χαρίζεται... Κατακτιέται!»

Να σημειώσουμε ότι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών είναι από τα ιστορικότερα σωματεία της χώρας μας, ιδρύθηκε στα 1917, ενώ αποτελεί τον μοναδικό συνδικαλιστικό φορέα και πόλο συσπείρωσης των Ελλήνων Ηθοποιών του Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.