Η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου τραγουδά για τη Γιορτή Μουσικής, στην Γέφυρα Αυλακίου

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Την Κυριακή 21 Ιουνίου πραγματοποιείται η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2020 και η σπουδαία καλλιτέχνιδα Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου, μαζί με το μουσικό της σχήμα θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στην αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, με έντεχνη και λαϊκή μουσική στη Γέφυρα Αυλακίου Βάλτου.

Στο πρόγραμμα της Κοιλάδας του Αχελώου, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η Εθελοντική πολιτιστική ομάδα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Αυλακιωτών «Ο Έλατος» με σημείο συνάντησης το παλιό γεφύρι Αυλακίου, όπου στις 2.30 μετά το μεσημέρι δίπλα στις όχθες του Αχελώου, διοργανώνεται μουσική εκδήλωση με την Μικαέλα Παπαχρυσάνθου στο τραγούδι και τη συνοδεία των μουσικών, Χρήστου Ζήση, φωνή/ούτι/μπουζούκι, του Παναγιώτη Ζαχαράκη, κιθάρα/φλογέρα και του Γιώργου Λούλιου στα κρουστά.

Να υπενθυμίσουμε ότι:

* 2020 Έτος Μελίνας Μερκούρη (100 χρόνια από τη γέννησή της)

* Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής ως πολιτιστικό γεγονός, ήρθε στην Ελλάδα από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.

* Το γεφύρι Αυλακίου & Τέμπλας έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτισμού από την ίδια, τη Μελίνα Μερκούρη.

Για πρώτη φορά φέτος 13 Ευρωπαϊκές πόλεις ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν συναυλίες που θα μεταδίδονται μέσω διαδικτύου μεταφέροντας μας σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη. Σε εθνικό επίπεδο συμμετέχουν πάνω από 22 δήμοι.

Με τη μουσική ζωγραφίζεις ήχους, γνωρίζεις διαφορετικούς πολιτισμούς και το κυριότερο επικοινωνείς. Είναι η γλώσσα που όλος ο κόσμος καταλαβαίνει, είναι μία αδελφοσύνη.

Και φέτος, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού!