Ιερά Αγρυπνία την Τρίτη, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Αύριο Τρίτη 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα και καλούνται οι πιστοί να την παρακολουθήσουν.

Η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 10:30 το βράδυ και θα τελειώσει στις 1 μετά τα μεσάνυχτα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Υπενθυμίζεται ότι οι ακολουθίες της Μεγάλη Εβδομάδας και του Πάσχα είχαν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών υπό τον φόβο της διασποράς της νόσου COVID-19.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μεταφέρει την απόδοση του Πάσχα το βράδυ της 26ης προς την 27η Μαΐου. «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της 2ας Απριλίου.