ΤΟΕΒ Καλυβίων: Προσλήψεις υδρονομέων – Κατάρτιση μελέτης για το δίκτυο

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ξεκίνησε η αρδευτική χρονιά στον κάμπο των Καλυβίων και σύμφωνα με ανακοίνωση, ο ΤΟΕΒ Καλυβίων θα προβεί σε προσλήψεις υδρονομέων και παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν στο γραφείο του οργανισμού (Κοινοτικό κατάστημα) έως την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1)  Αριθμός λογαριασμού τράπεζας, 2) ΑΜΚΑ και 3) Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ.

Ήδη, εδώ και λίγες μέρες, στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής Καλυβίων και Αγγελοκάστρου διοχετεύεται ικανή ποσότητα νερού μέσω διωρύγων, που σταδιακά θα εξυπηρετεί αγροτικές εκτάσεις 15 χιλιάδων στρεμμάτων, για την άρδευση καλλιεργειών κυρίως καλαμποκιού, τριφυλλιών και εσπεριδοειδών.

Επίσης υπάρχουν αναφορές για κλοπή μεταλλικών πορτών σε κτήματα, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι τα πωλούν για λίγα ευρώ ως παλιοσίδερα, προκαλώντας όμως ταυτόχρονα, ζημιά στους παραγωγούς.

Εν τω μεταξύ, κλοπή 15 νεόφυτων δενδρυλλίων πορτοκαλιάς από άγνωστους δράστες, έγινε πρόσφατα σε ιδιοκτησία κατοίκου του οικισμού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων, όπως μας ενημέρωσε ο παθών.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΤΟΕΒ Καλυβίων, σε συνεργασία με ειδικό τεχνικό γραφείο, καταρτίζει οικονομοτεχνική μελέτη η οποία αφορά την ανανέωση και βελτίωση όλου του αρδευτικού δικτύου της περιοχής αρμοδιότητάς του, ώστε όταν ολοκληρωθεί να αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί.

Το δίκτυο άρδευσης είναι απαρχαιωμένο και απαιτείται η συντήρησή του σε πολλά σημεία, ενώ η ¨σωτήρια¨ λύση στο θέμα αυτό είναι προχωρήσει η τεχνική μελέτη και βέβαια να εξευρεθούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του έργου.