Ξεκίνησε το ¨τηλεοπτικό¨ σχολείο της ΕΡΤ2  για μαθητές δημοτικού

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Με ηλεκτρονικό μήνυμά της η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, κα Χαρά Χριστοδούλου ενημέρωσε γονείς και μαθητές του σχολείου για την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της κρατικής τηλεόρασης. Αναφέρει συγκεκριμένα:

Αγαπητοί γονείς, καλή σας μέρα!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από την Δευτέρα ξεκίνησε η Εξ αποστάσεως διδασκαλία για τους μαθητές του Δημοτικού στην ΕΡΤ.

Τα μαθήματα προβάλλονται καθημερινά στις 10.00 το πρωί από την ΕΡΤ2.

Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούσαν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιελάμβαναν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας.

Το πρόγραμμα από την Τετάρτη 1η Απριλίου έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

Αύριο Τετάρτη 01/04/2020

-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Θερμοκρασία – Θερμότητα»

-Φυσική Ε’ «Ηλεκτρικό κύκλωμα / Αγωγοί – Μονωτές»

-Γλώσσα Ε’ «Εγκλίσεις των ρημάτων»

 

Την Πέμπτη 02/04/2020

-Μαθηματικά Β’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Α΄ Μέρος»

-Μαθηματικά Δ’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Β΄ Μέρος»

-Γλώσσα Β’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Περιγραφικός Λόγος»

 

Την Παρασκευή 03/04/2020

-Γλώσσας Γ’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Αφηγηματικός Λόγος»

-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Ιδιότητες του Φωτός»

-Γλώσσα ΣΤ’ «Μεταβατικά, αμετάβατα, συνδετικά ρήματα» ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ

Χαιρετισμούς και φιλιά στα παιδιά!

Καλή δύναμη σε όλους!

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση, στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων λειτουργεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 6 Απριλίου η εγγραφή των μαθητών στο ΠΣΔ.

Οι ψηφιακές τάξεις του σχολείου  σε όλα τα μαθήματα είναι έτοιμες και ήδη λειτουργούν με όσους μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί. Εντός των ημερών θα αποσταλεί και σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την τηλεοπτική μετάδοση, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα και από την ιστοσελίδα webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/, που δημιούργησε η ΕΡΤ ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Εκεί οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να τα παρακολουθήσουν στον χρόνο που επιθυμούν, κατανεμημένα ανά σχολική τάξη.