Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας σε σχολεία και ΑΕΙ έως 10 Απριλίου

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Η εγκύκλιος για τη ματαίωση παρελάσεων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα υπογράψουν  οι υπουργοί Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υγείας Β. Κικίλιας, παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης (σχολείων και ΑΕΙ) καθώς και η αναστολή  όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού έως και  10 Απριλίου, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης  της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού.

Η εγκύκλιος για τη ματαίωση παρελάσεων

Εγκύκλιος για την ματαίωση παρελάσεων, εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Ματαιώνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις καθώς και της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12.04.2020.

Επιπρόσθετα, δεν θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.

Κατ’ εξαίρεση, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, το υπουργείο Εσωτερικών καλεί  όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.