Δήμος Αγρινίου: Λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού κέντρου για τις ευπαθείς ομάδες

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Ξεκίνησε η λειτουργία του ειδικού τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου Αγρινίου  το οποίο θα δέχεται αιτήματα πολιτών που  ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου ενεργοποιήθηκαν προκειμένου να είναι στο πλευρό των ηλικιωμένων και  των ΑΜΕΑ αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα  τηλέφωνα 26410-39793 και 26410-39794, από τις 7.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ. καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι προκειμένου να μη  κυκλοφορούν χρειάζονται φροντίδα: «Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε πόσο καθοριστικό για την μετάδοση του κορονοϊού είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας. Μένουμε σπίτι μας και συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες των ειδικών. Δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τα μάτια στις ανάγκες των ευάλωτων συμπολιτών μας. Με συγκινητική ανταπόκριση και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό, οι εργαζόμενοι της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου γίνονται μια αλυσίδα αγάπης για όλους όσους χρειάζονται προστασία. Ήδη ετοιμάστηκαν και θα διανεμηθούν μερίδες φαγητού σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ ενώ έχει δημιουργηθεί ένας μηχανισμός στήριξης με κατ’ οίκον υπηρεσίες.

Η περίοδος που διανύουμε απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους. Δεν πρέπει να συναθροιζόμαστε στους υπαίθριους χώρους και γι αυτό τον λόγο θα παραμείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές, τα πάρκα και οι χώροι άθλησης». 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ, Γιάννης Βασιλείου, το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει  για όσο διάστημα χρειαστεί και γι αυτό  είναι αναγκαίο να γίνεται συνετή  χρήση ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.