Η έκθεση της Σχολής Αγιογραφίας «Μανουήλ Πανσέληνος»

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Συνεχίζεται η παρουσίαση της έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας Αγρινίου “Μανουήλ Πανσέληνος” της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019.

Η έκθεση φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αγρινίου (παλαιά Δημοτική Αγορά) και περιλαμβάνει έργα των μαθητών της Σχολής.

Η Έκθεση Αγιογραφίας θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και οι ώρες επισκέψεως είναι: καθημερινά 10:00–13:00 και 18:00–20:00, ενώ την Κυριακή 10:30–13:00.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο αρχιμ. Επιφάνιο Καραγεώργο, τον Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής πρωτοπρ. Χρήστο Παπαχρήστο, και άλλους κληρικούς. Εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου παρέστη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου.

Κατά την προσφώνησή του, ο πρωτοπρ. Χρήστος Παπαχρήστος αναφέρθηκε στο έργο της Σχολής και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το αμέριστο ενδιαφέρον του, καθώς και τον Διευθυντή της Σχολής, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής και την Γραμματέα της Σχολής για την διαρκή μέριμνά τους για την απρόσκοπτη λειτουργία της Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στην ευλογημένη τέχνη της Αγιογραφίας και την προσφορά της στην πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου. Προέτρεψε τα παιδιά και όλους τους μαθητές της Σχολής να μιμούνται τους Αγίους που απεικονίζουν με τον χρωστήρα τους και να θυμούνται πάντοτε ότι υπηρετούν μια ιερά τέχνη. Ευχαρίστησε τον Διευθυντή, τον Πρόεδρο και την Διοικούσα Επιτροπή και όλους τους συνεργάτες της Σχολής για το σημαντικό έργο που επιτελούν, αλλά και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος απένειμε τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες μαθητές της Σχολής, καθώς και τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους υπόλοιπους μαθητές.

Τέλος, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ευάγγελος Ευκαρπίδης ξενάγησε τον Μητροπολίτη και τους επισκέπτες στο χώρο της Εκθέσεως.