Προϊστάμενος Διεύθυνσης A/βάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: «Εμβολιάστε τα παιδιά σας»

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Μεγάλο το ποσοστό των μερικώς ανεμβολίαστων μαθητών της περιοχής

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, και με αφορμή την έναρξη εγγραφών στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής, αναφορικά με το θέμα των εμβολιασμών, έκρουσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός.

Μιλώντας στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του Νίκου Αγγελόπουλου. Ο κ. Κολοβός σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι, οι μισοί περίπου μαθητές της περιοχής, σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του, διαπιστώθηκαν μερικώς ανεμβολίαστοι, αριθμός αρκετά υψηλός.

«Απευθύνω παράκληση προς τους γονείς πως πρέπει να προσέξουν το θέμα των εμβολίων των παιδιών τους. Σε μία έρευνα που κάναμε με τις δομές υγείας Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαπιστώσαμε ότι αρκετά παιδάκια δεν ήταν επαρκώς εμβολιασμένα. Θα ζητούσα από τους γονείς τώρα ή έστω κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να μεριμνήσουν για τα υποχρεωτικά εμβόλια.

Είναι πολύ σημαντικό, τόσο για την δική τους υγεία, όσο και για την υγεία των άλλων παιδιών που θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Περίπου το 50% των μαθητών μας που συνολικά φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχουν την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη που απαιτείται. Κάνουμε έκκληση προς τους γονείς διότι πολλοί είτε από αμέλεια, είτε για άλλους λόγους δεν καλύπτουν εμβολιαστικά εξ ολοκλήρου τα παιδιά τους.

Ως Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δίνουμε εντολή στους Διευθυντές των σχολείων όταν υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια για οικονομικούς λόγους, να μεριμνούμε ώστε να στέλνουμε τα παιδιά στις δομές δημόσιας υγείας» υποστήριξε ο κ. Κολοβός.

Πηγή: sinidisi.gr