Ξεκινά η προετοιμασία του ΠΑΟΚ Καλυβίων – Οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα

Μετά λοιπόν από ένα χρόνο αγωνιστικής αδράνειας, η ομάδα του χωριού μας ¨επιστρέφει¨ στα γήπεδα, αφού δηλώθηκε επίσημα στην κατηγορία που έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ώστε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, ενώ δεν δηλώθηκε η συμμετοχή της στο φετινό κύπελλο.

Προπονητής της ομάδας και των τμημάτων υποδομών θα είναι ο Νίκος Φαναριώτης.

Δείτε τις ομάδες και τους 2 ομίλους της Γ΄ ερασιτεχνικής Κατηγορίας

1ος όμιλος – σωματεία 7

1. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ

2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

3. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

4. ΔΟΞΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

5. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

6. ΑΕ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ

7. ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

 

2ος όμιλος – σωματεία 7

1. ΑΟ ΜΠΟΥΚΑΣ

2. ΑΟ ΙΝΑΧΟΣ ΒΑΛΤΟΥ

3. ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ

4. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΙΓΑΝΗΣ

5. ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ

6. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

7. ΠΑΟΚ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

8. ΑΜΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας, στην προκήρυξη που εξέδωσε για τους αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων σωματείων ερασιτεχνικής κατηγορίας, περιόδου 2018-2019, αναφέρει μεταξύ άλλων για τη Γ΄ Κατηγορία:

Με την από 21/8/2018 απόφαση του Δ.Σ. της Ενώσεως, ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας,ορίζεται η 20-10-2018.

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, ειδικά για την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019, το 11 ανώτατο όριο ηλικίας των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται θα είναι τα τριάντα τέσσερα (34) χρόνια.

Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών, ως χρονολογία γεννήσεώς τους θεωρείται η 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. Δηλαδή στο πρωτάθλημα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1-1-1985 και μεταγενέστερα.

Επίσης στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας, επιτρέπεται η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μπορούν να έχουν γεννηθεί πριν την 1-1-1985. Σε περίπτωση αντικατάστασης κάποιου από τους ποδοσφαιριστές αυτούς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποδοσφαιριστής οποιασδήποτε ηλικίας.

Παράβαση της ανωτέρω διάταξης, αποτελεί αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α. ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Ο πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας ανέρχεται στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Από την Β’ στην Α’ κατηγορία θα ανέλθουν 3 σωματεία και από την Γ’ στην Β’ κατηγορία, θα ανέλθουν 3 σωματεία.

Β. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την Α’ στην Β’ κατηγορία, υποβιβάζονται 4 σωματεία και από την Β’ στη Γ’ κατηγορία υποβιβάζονται 4 σωματεία.

 

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Στην Β’ κατηγορία θα ανέλθουν 3 σωματεία, ως εξής:

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και στους δύο γύρους του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας,το πρώτο σωματείο κάθε ομίλου ανέρχεται απευθείας στην Β’ κατηγορία (2 σωματεία).

Τα επόμενα 2 σωματεία κάθε ομίλου, δηλαδή αυτά που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση, θα αγωνιστούν σε αγώνες play-offs 4 αγωνιστικών με τα αντίστοιχα σωματεία του άλλου ομίλου,

μεταφέροντας ταυτόχρονα την βαθμολογία των μεταξύ τους αγώνων της κανονικής περιόδου στο νέο πρωτάθλημα. Δηλαδή, θα γίνει βαθμολογία μεταξύ των 2 ομάδων κάθε ομίλου στους μεταξύ των 2 αυτών ομάδων αγώνες.

Το 1ο σωματείο του νέου πρωταθλήματος θα ανέλθει στην Β’ κατηγορία. Η βαθμολογία στο νέο αυτό πρωτάθλημα, θα γίνεται βάσει του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. και σ’ αυτή θα συμπεριλαμβάνονται και οι αγώνες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων του ίδιου ομίλου, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων διαφορετικών ομίλων οι αγώνες των play-offs.

Εάν ισοβαθμήσουν 3 ή περισσότερες ομάδες θα συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες τόσο της κανονικής περιόδου, όσο και των αγώνων play-offs.

Αν στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (1η φάση) υπάρχει ισοβαθμία 2 ή 3 ομάδων θα ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

Οι αγώνες της 2ης φάσης θα διενεργηθούν ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Β3-Α3

Β2-Α2

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Α2-Β3

Α3-Β2

Στην περίπτωση που από τη Γ’ Εθνική κατηγορία δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο μας, τότε στην Β’ κατηγορία θα ανέλθει και το 2ο σωματείο των αγώνων play-offs.

Πληροφορίες από epsaitol.gr