Επιτυχημένη εκδήλωση της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βυρώνειο κτίριο, η ενδιαφέρουσα εκδήλωση της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Γερμανού φιλέλληνα Στρατηγού Νόρμαν, που πέθανε στο Μεσολόγγι, το Νοέμβριο του 1822.

Χαιρετισμό και καλοσώρισμα απηύθηνε η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας κα Ροδάνθη-Ρόζα Φλώρου, ενώ την παρουσίαση της βιογραφίας του Γερμανού Στρατηγού, έκανε ο Κωνσταντίνος Παπαηλίου, συγγραφέας και συλλέκτης σπανίων βιβλίων, ο οποίος παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο ιστορικά στοιχεία της ζωής του Νόρμαν.

Ακολούθησε θεατρική απόδοση και ανάγνωση τριών επιστολών του Στρατηγού που γράφτηκαν στο Ναβαρίνο, την Κόρινθο και το Μεσολόγγι. Διάβασαν ο Τάσος Ζήκας και η Φανή Πρεμέτη, μέλη της Θεατρικής Ομάδας ενηλίκων του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ενώ στο πιάνο ο Μάνος Πανόπουλος έπαιξε την Sonata No1 ορ.10 του Μπετόβεν.

Την εκδήλωση συντόνισε η Γενική Γραμματέας της Βυρωνικής Εταιρείας, κα Έλενα Σπίνουλα – Ζαβιτσανάκη, ενώ παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι της τοπικής ιστορίας και της Βυρωνικής.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαλέξης