Έκτακτο: Φωτιά με ζημιές στον Πλάτανο Καλυβίων – Διακοπή ρεύματος στον οικισμό

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε απόψε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στην περιοχή του οικισμού Πλατάνου Καλυβίων, με αποτέλεσμα να καούν 2-3 κολώνες της ΔΕΗ αλλά και του ΟΤΕ, ενώ σταμάτησε για μια ώρα περίπου η κίνηση στον κεντρικό δρόμο Καλυβίων-Αγρινίου και υπάρχει διακοπή ρεύματος στον οικισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου με 6 πυροσβέστες, ένα όχημα της ΔΕΗ και ένα περιπολικό της Αστυνομίας, βρέθηκαν άμεσα στο σημείο για να συνδράμουν στο συμβάν και να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Στον δρόμο υπήρχαν απλωμένα καλώδια από το δίκτυο της ΔΕΗ και για λόγους ασφαλείας σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων. Με νεώτερη πληροφόρηση, ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία μετά τις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα επίσης με την ΔΕΗ, η ζημιά είναι στο κεντρικό δίκτυο που ηλεκτροδοτεί τον οικισμό Πλάτανου. Συνεργείο της υπηρεσίας μάζεψε τα καλώδια και αύριο θα αναλάβει εργολάβος για να αποκαταστήσει τη σοβαρή ζημιά. Πάντως απόψε το βράδυ ο οικισμός θα είναι χωρίς ηλεκτροδότηση.  

Αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός ότι, πριν λίγες μέρες στο ίδιο σημείο είχε καεί μια αγροτική αποθήκη και καλάμια.

Φωτογραφίες: Άγγελος Πολύζος