Εργασίες καθαρισμού σε αποστραγγιστική τάφρο

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Ξεκίνησαν σήμερα στην περιοχή του οικισμού Πλατάνου εργασίες καθαρισμού και κοπής καλαμιών και δέντρων, κατά μήκος της χωμάτινης αποστραγγιστικής τάφρου, εργασίες που συντονίζει η Κοινότητα Καλυβίων.

Να σημειωθεί ότι, υπήρξε η απαραίτητη αδειοδότηση από το Δασαρχείο Αγρινίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Κοινότητας Καλυβίων, προκειμένου να επιτραπούν οι καθαρισμοί στον χωμάτινο αύλακα, από τη διασταύρωση του στρατιωτικού αεροδρομίου (ΝΑΤΟ), την περιοχή οικισμού Πλατάνου, μέχρι τα Καλύβια.

Επίσης έχει δοθεί άδεια από την αστυνομία και έχουν προβλεφθεί να τοποθετούνται προειδοποιητικοί κώνοι στα σημεία που εκτελούνται εργασίες, όμως ενημερώνονται οι οδηγοί που κινούνται στη συγκεκριμένη οδό ότι, πάντα απαιτείται προσοχή στην οδήγηση και όχι μεγάλες ταχύτητες.

Σύμφωνα με δήλωση του Πρόεδρου της Κοινότητας Καλυβίων, κου Δημήτρη Αναστασίου, την κοπή των δένδρων και θάμνων θα τις πραγματοποιήσουν ιδιώτες σε διάφορα σημεία της τάφρου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση της Κοινότητας, με αντάλλαγμα εκμετάλλευσης μέρους της ξυλείας που θα προκύψει, ενώ μεγάλη ποσότητα θα μοιρασθεί ως καυσόξυλα, σε οικογένειες του χωριού και των οικισμών που τα έχουν ανάγκη.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού στον αύλακα, με σκαπτικό μηχάνημα του ΤΟΕΒ που θα απομακρύνει μπάζα και φερτές ύλες, ώστε να μπορεί να αποστραγγίζει τα νερά χωραφιών και παράλληλα θα γίνει καθαρισμός των φρεατίων στην παρακείμενη επαρχιακή οδό.

Τέλος να αναφέρουμε ότι, αναμένεται η εξεύρεση κονδυλίου από την πλευρά της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, προκειμένου να γίνει η τελευταία στρώση ασφαλτοτάπητα επί της οδού Καλύβια- Πλάτανος-Αγρίνιο, που αναμένεται να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του οδοστρώματος και της ασφαλούς κίνησης των οχημάτων.