Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, τιμήθηκε στα βραβεία You Smile Awards, από "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Αναλυτικότερα η δράση: «Παιδιά που βοηθάνε παιδιά».

Στις 21/03/2018 οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κα. Ξένου Ευρυδίκη και κα. Γεωργίου Ειρήνη μαζί με τους μαθητές του Β4 Υγείας καθώς και τους μαθητές του προγράμματος «Σχολική Διαμεσολάβηση» επισκέφθηκαν το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα Καλύβια Αγρινίου, για να παρέμβουν εικαστικά δίνοντας μια ακόμη νότα αγάπης και ανθρωπιάς στολίζοντας το σπίτι με τα Αερόστατα της Αγάπης.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εθελοντισμού (ΥousmileAwards) προσφέροντας έτσι, ένα κομμάτι στο παζλ που πάνω του πατάνε χιλιάδες παιδιά που δεν είχαν τύχη να έχουν ένα ασφαλές σπιτικό.

 

2nd YouSmile Awards: «Εμπιστευτείτε τα παιδιά, πιστέψτε σε αυτά, και ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος»!

Με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες που μέσα από τη δράση τους ξεχώρισαν για το θετικό αντίκτυπο που είχαν στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες πραγματοποιήθηκαν τα 2nd YouSmile Awards την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους συμμαθητές τους, πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα, απονεμήθηκαν τα δεύτερα βραβεία YouSmile με κεντρικό μήνυμα: «Εμπιστευτείτε τα παιδιά, πιστέψτε σε αυτά, και ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος»!

Η ιδέα της βράβευσης μαθητών και μαθητριών από παιδιά που συμμετέχουν στο YouSmile, την μαθητική-εθελοντική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είχε στόχο να στραφεί η προσοχή του κόσμου στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά και να προβληθούν τα θετικά μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο μέσα από τη μαθητική κοινότητα. Οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile απευθύνθηκαν σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών. Παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν: 5.800 μαθητές από 107 σχολεία πανελλαδικά!

Τα YouSmile awards έχουν από φέτος και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με σκοπό να γίνουν θεσμός.

Η ανάδειξη των 8 νικητών έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες. Όλοι, όμως, οι συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για την δράση που έκαναν.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος θύμισε σε όλους ότι ο 10χρονος ιδρυτής του οργανισμού, ο Ανδρέας, ήταν το παιδί που ενέπνευσε και άλλα παιδιά να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε δράσεις με στόχο το Χαμόγελο κάθε παιδιού! Χαρακτηριστικά τόνισε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σε μια αίθουσα γεμάτη παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς. Η σημερινή εκδήλωση ανήκει στα παιδιά. Στους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας. Ας ακούσουμε τι έχουν να μας πουν, ας τα εμπιστευτούμε, ας τα παροτρύνουμε να ακολουθούν τα όνειρά τους, χωρίς να χαλάμε την αγνή ψυχή τους με τα δικά μας προβλήματα».

Πηγές: 2epal-agrin.ait.sch.gr, hamogelo.gr