Γυμνάσιο Καλυβίων: Ενημερωτική ομιλία για τα άτομα με αναπηρίες

Παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, μίλησε εισαγωγικά για το θέμα, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Καλυβίων, κ. Ευστάθιος Πίτσας, ενώ παρευρέθηκαν ο Γραμματέας του συλλόγου, κ. Νίκος Σχίζας, αγιογράφος & συντηρητής έργων, καθώς και η εθελόντρια του συλλόγου, κα Μαίρη Ζαπαντιώτη  -Στρατοπούλου.

Στην προγραματισμένη αυτή ενημερωτική ομιλία, που είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, μίλησε ως βασική εισηγήτρια, η Πρόεδρος των ΑΜΕΑ  και Κλινική Ψυχολόγος, κα Ελισάβετ Κρητικού Καραμπούλη, και παρουσίασε το θέμα: «Αναπηρίες - Αλληλεγγύη - Προσβασιμότητα - Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων - Εθελοντισμός».

Η κα Καραμπούλη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σε μια προσπάθεια που κάνουμε για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για την προσβασιμότητα, την υγεία, την παιδεία και την ίδια μας την ζωή, αυτό που δυσκολεύει έναν άνθρωπο δεν είναι η αναπηρία, γιατί αυτό είναι η ζωή του, αυτό που τον δυσκολεύει είναι συνεχώς να του λένε ότι είναι ανάπηρος... Τα άτομα με αναπηρία έχουν ανθρωπιά.

Η κοινωνία δυσκολεύεται να αποδεχτεί την ύπαρξη μας. Θέλει να μη τα βλέπει, θέλει να θεωρεί ότι είναι μια εξαίρεση. Και όμως αποτελούμε μια εξαίρεση, όχι όμως αυτή η εξαίρεση που νομίζει η κοινωνία, άλλα η εξαίρεση του καθημερινού αγώνα επιβίωσης και αγώνα ζωής. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωράνε εγωισμοί, αλλά συνεργασίες για κοινό στόχο και σκοπό. Είμαστε όλοι συναγωνιστές, και όταν οι φιλίες γίνονται συνεργασίες με κοινή φωνή όλα μπορούν να λυθούν πιο εύκολα. Σας θέλουμε όλους κοντά μας!!!

Ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία τούς εκπαιδευτικούς και τα μαθητές του Γυμνασίου Καλυβίων».

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Π.Ε.Αιτ/νίας «Απόστολος Λουκάς» ιδρύθηκε το 2018 και είναι Σύλλογος Μικτών Αναπηριών, που αγωνίζεται για την καλύτερη διαβίωση των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους σε όλη την Περιφέρεια Αιτ/νίας, ενώ οι ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία Δ/θμιας Εκπαίδευσης θα συνεχιστούν.

Σύλλογος ΑΜΕΑ Π.Ε. Αιτ/νίας «Απόστολος Λουκάς»

Επισκεφθείτε τα γραφεία του συλλόγου στο Αγρίνιο – ΚΑΠΗ Αγ.Κωνσταντίνου, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Τηλέφωνα: 26410-23985 και 6970868494

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.