Η τελετή του αγιασμού στο Γυμνάσιο Καλυβίων

Τον αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Θεοδόσης Αθανασόπουλος, ενώ το καλωσόρισμα στους μαθητές και τις ευχές του για καλή σχολική χρονιά απεύθυναν σε όλους, ο Διευθυντής κ. Ευστάθιος Πίτσας και ο Σύλλογος Καθηγητών.

Στον αγιασμό παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δ. Αναστασίου, ο κοινοτικός σύμβουλος Γ. Αντωνόπουλος και πολλοί γονείς.

Στη συνέχεια οι μαθητές κάθε τάξης παρέλαβαν τα βιβλία, που θα έχουν για τη φετινή χρονιά.

Το μήνυμα του Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά προς  τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων

Αγαπητά μου παιδιά,

Ο Κύριος και Θεός μας, Ιησούς Χριστός στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιό Του μας λέει: «Μακάριοι», ευτυχείς δηλαδή, «είναι όσοι πεινούν και διψούν γιατί αυτοί θα χορτάσουν» (Ματθ. ε’, 6). Η πείνα και η δίψα στην οποία αναφέρεται ο Χριστός έχει πνευματική έννοια. Είναι ο δρόμος που οδηγεί τον άνθρωπο στη γνώσι της αληθινής σοφίας και της επιστήμης∙ στην καταξίωσι της ζωής.

Είναι γεγονός πως πολλοί στην εποχή μας προσπαθούν να σας πείσουν να πεινάτε και να διψάτε για συγκεκριμένα και προσωρινά, ακόμη και ψεύτικα πράγματα, όπως είναι η ευημερία, η οικονομική επιφάνεια, η ανθρώπινη δύναμι, η κατάκτησι της ψευτοηδονής.

Ως πνευματικός σας Πατέρας, που σας αγαπώ και προσεύχομαι αδιάκοπα για την υγεία και την πρόοδό σας, θα ήθελα να σας αναφέρω κάποιους στόχους τους οποίους με πείνα και δίψα εφέτος να επιτύχετε.

α) Πείνα και δίψα να έχετε για την καλλιέργεια της αληθινής, της αγνής, της καθαράς αγάπης. Να αγαπήσετε με όλη σας τη δύναμι τον Χριστό μας, τους εκπαιδευτικούς σας και τους συμμαθητές σας.

β) Πείνα και δίψα να έχετε για την απόκτησι και την καλλιέργεια της αλήθειας. Μόνο εάν διψάτε και πεινάτε για την καθαρή αλήθεια θα μπορέσετε να δώσετε απάντησι στα εφηβικά σας προβλήματα, να ειρηνεύσετε, να θέσετε αληθινά θεμέλια για την οικοδομή του εαυτού σας.

γ) Να έχετε πείνα και δίψα για την καθαρή παιδεία και τη μάθησι. Να σκύψετε με πόθο και κόπο στο βιβλίο σας. Να το αγαπήσετε και να το μελετήσετε καλά.

Αυτή η πείνα και η δίψα θα σας χορτάσει, θα σας γεμίσει, θα σας ολοκληρώσει. Εμείς θα είμαστε κοντά σας∙ θα προσευχόμαστε για εσάς.

Εύχομαι υγεία, φωτισμό και κάθε αγαθό στους καλούς εκπαιδευτικούς σας. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω.

Και σε εσάς, παιδιά μου, εύχομαι καλή, απρόσκοπτη και αποδοτική χρονιά.

Ο Θεός μας να είναι κοντά σας.

Με την αγάπη του Χριστού μας,

 

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς