Αναγκαίες οι συντηρήσεις στο Δημοτικό Σχολείο

Παρά τις προσπάθειες όμως, όπως επισημάναμε, το σχολείο έχει σημαντικές ελλείψεις σε κάποιες υποδομές ή στην καλύτερη των περιπτώσεων πρέπει να γίνουν συντηρήσεις όπως, αναβάθμιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, αλλαγή στα παράθυρα, ράμπες ΑΜΕΑ (κατασκευή), εξωτερική τοιχοποιία κ.α. δαπάνες και έξοδα που δεν μπορούν βέβαια να καλυφθούν από τον μικρό προϋπολογισμό του, ενώ οι αρμόδιοι γνωρίζουν εδώ και μήνες εγγράφως, ποια είναι τα αιτήματα αυτά, αφού είναι ενήμεροι.

Για τις ράμπες πρόσβασης ΑΜΕΑ που θα είναι δίπλα στις εξωτερικές σκάλες του κτιρίου, έχει προβλεφθεί η κατασκευή μόνο μιας.

Ακόμη, η κατασκευή τουαλέτας ΑΜΕΑ δεν έχει τελειώσει και όπως πληροφορούμαστε απομένουν να τοποθετηθούν τα είδη υγιεινής και τα πλακάκια και στη συνέχεια να γίνει ο ελαιοχρωματισμός.

Κάτοικος του χωριού, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, μας έστειλε φωτογραφίες και μας είπε χαρακτηριστικά: «Ύστερα από εθελοντική σκληρή εργασία των δασκάλων και μελών από συλλόγους του χωριού, το σχολείο καθάρισε και άλλαξε όψη μέσα κι έξω.

Φέτος, για πρώτη φορά, ο Δήμος Αγρινίου ΔΕΝ ανάλαβε να κόψει τα χόρτα από τα σχολεία, αλλά τα σχολεία αναγκάστηκαν να λάβουν μέριμνα και να δαπανήσουν από τα πενιχρά οικονομικά τους. Στα Καλύβια, προσφέρθηκε εθελοντικά ο Σύλλογος Γονέων να τα κόψει και να τα μαζέψει…

Ακόμη να πω ότι, μετά από κάποιες οικοδομικές εργασίες που έγιναν από συνεργείο έχουν εγκαταλειφθεί κάποια μπάζα εδώ και 15-20 ημέρες στην είσοδο της τουαλέτας, εντός του σχολικού χώρου… Το σημείο έχει γίνει χώρος... ανακούφισης των αδέσποτων του χωριού, αποκρουστικό θέαμα με προφανή τον κίνδυνο για την υγεία των μαθητών».

Κλείνοντας πάντως θα σημειώναμε, ότι το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να υπάρξει η αναγκαία οικονομική στήριξη (μέσω και του προγράμματος ΦιλόΔημος ΙΙ) και η κατάλληλη τεχνική βοήθεια, ώστε να επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο, τα ποικίλα λειτουργικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη σχολική μονάδα του χωριού μας.